Κατάθεση Καλογρίτσα για τηλεοπτικές άδειες: Διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης

Κατάθεση Καλογρίτσα για τηλεοπτικές άδειες: Διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης

«Διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης» φαίνεται να υποστήριξε ενώπιον της Πταισματοδίκη Αμαρουσίου ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος κατέθεσε σήμερα σχετικά με τις καταγγελίες του περί εμπλοκής του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στον διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Ο κ. Καλογρίτσας παρέμεινε στο γραφείο της δικαστικής λειτουργού περίπου δυόμισι ώρες, όπου φέρεται να επανέλαβε διά ζώσης όσα έχει ισχυριστεί για το παρασκήνιο της συμμετοχής του στον επίμαχο διαγωνισμό. Ο εργολάβος κλήθηκε σε κατάθεση στο Πταισματοδικείο σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την κατάθεση της μήνυσης του κατά των υπευθύνων του κατασκευαστικού κολοσσού CCC που διεκδικεί από την εταιρεία του κ. Καλογρίτσα «Τοξότης» ποσό περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ. Η πλευρά Καλογρίτσα υποστηρίζει πως τα χρήματα αυτά, που εμφανίζονται ως προκαταβολή για υπεργολαβία της «Τοξότης» στην κατασκευή mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που είχε αναλάβει η CCC, αφορούσαν συμφωνία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τους επικεφαλής του λιβανέζικου ομίλου για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού που θα απηχούσε τις θέσεις της κυβέρνησης.

Ενώπιον της πταισματοδίκη ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να αναφέρθηκε ονομαστικά μόνο στον τότε υπουργό Επικρατείας και να μην κατονόμασε τα στελέχη που, όπως υποστηρίζει, τον προσέγγισαν κατ' εντολή του Νίκου Παππά για το όλο εγχείρημα που σχεδίαζαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργολάβος είπε πως «διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης» και περιέγραψε στη δικαστική λειτουργό τις συζητήσεις που είχε με τον κ. Παππά ο οποίος, σύμφωνα με τον εργολάβο, τον καθησύχαζε πως από τον ίδιο ήθελαν μόνο το όνομα του και όχι χρήματα καθώς είχαν εξασφαλίσει 25 εκατομμύρια καθώς και τα 3 εκατομμύρια που χρειάζονταν για την εγγυητική που απαιτούσε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Επανέλαβε, επίσης, όσα έχει ήδη αναφέρει περί της πορείας που είχαν τα επίμαχα 3 εκατομμύρια όταν «υπαναχώρησε η CCC» οπότε -κατά τον κ. Καλογρίτσα- μετά από υπόδειξη του τότε υπουργού τα χρήματα δόθηκαν για την έκδοση εφημερίδας.

Ενώπιον της πταισματοδίκη έχουν ήδη καταθέσει άλλου δύο μάρτυρες από εκείνους που έχει προτείνει ο κ. Καλογρίτσας.



via Ειδησεις https://ift.tt/34YR0DW

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη