Γιατί δεν έκλεισαν δημοτικά και νηπιαγωγεία

Γιατί δεν έκλεισαν δημοτικά και νηπιαγωγεία

Στο πώς κατέληξε η Κυβέρνηση στην απόφαση να μείνουν ανοικτά τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία εν συγκρίσει με την πρώτη καραντίνα, όπου έκλεισαν πρώτα δημοτικά αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο με τον Νίκο Χατζηνικολάου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

 «Αυτό που ανακοινώθηκε σήμερα από τον Πρωθυπουργό είναι ένα προληπτικό μέτρο στη βάση της εισήγησης των ειδικών», απάντησε αρχικά η κα. Κεραμέως και πρόσθεσε: «Η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε ικανοποιημένοι από το πώς έχουν εφαρμοστεί τα μέτρα στα σχολεία και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Δεν έχει προκύψει τάση διασποράς του ιού μέσα στα σχολεία».

«Τα κρούσματα είναι αυτά που έρχονται έξω από τα σχολεία», είπε ακόμη η υπουργός Παιδείας για να σπεύσει στη συνέχεια να αναφερθεί στους δύο λόγους που αποφασίστηκε να κλείσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια.

«Πρώτον γιατί οι ειδικοί μας έχουν επισημάνει ότι όσο μεγαλώνει η ηλικία των πληθυσμιακών ομάδων τόσο αυτές συμμετέχουν στην πανδημία και υπάρχει και ένα δεύτερο στοιχείο ότι οι μεγαλύτερες ηλικίες, τα παιδιά που είναι δηλαδή στο Λύκειο έχουν πιο έντονη κοινωνική δραστηριότητα, πριν και μετά και από και προς το σχολείο», υπογράμμισε η κα. Κεραμέως.



via Ειδησεις https://ift.tt/2I1AOtc

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη