ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ ΦΩΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΟΝΔΥΛΗ

Μια ακόμη Γαλλιδούλα δημοσιογράφος, ανταποκρίτρια της «Paris-Soir», η Claude Ely. Αυτή δεν έκρυβε τον θαυμασμό της για τον πολιτικό αρχηγό (η φωτογραφία είναι λίγο μεταγενέστερη των ημερών της αντιβασιλείας). 
— Θα γίνω κι εγώ κονδυλικιά, του έλεγε. 
— Όχι δε χρειάζεται, της απαντούσε εκείνος. Εσύ, μου φθάνει που είσαι «κονδυλένια. Εφημερίδα της εποχής, αφήρεσε με «τρυκ» τον λοχαγό Κουρούκλη και άφησε μόνο τους δύο άλλους με την «εξήγησι», ότι ο Κονδύλης... αρραβωνιάστηκε. Όταν ο πολιτικός αρχηγός πέθανε από καρδιακή προσβολή, η Γαλλιδούλα που έτρεξε με τους πρώτους, δεν έκρυβε τις υπόνοιες της για δηλητηρίασι του Κονδύλη. 
Καλοκαίρι του 1935, στη Λάρισα. Αριστερά ο υπασπιστής Γ. Κουρούκλης. Πίσω από τον Κονδύλη ο ανεψιός του Φώτης Κατσιάμπας. Αριστερά του η κυρία Μαρία Βλαδιμήρου Λεβίδη, κόρη του τελευταίου αρχιστρατήγου στη Μ. Ασία Γ. Χατζανέστη. 
Ο Κονδύλης αντιβασιλεύς, στο σπιτικό του γραφείο. Δεν είναι αλήθεια ότι είχε εγκατασταθή στα Ανάκτορα. Ελάχιστες φορές χρησιμοποίησε εκεί ένα γραφείο (στις ορκωμοσίες υπουργών). Ψηλά προβάλλουν «τα κάδρα» του φουστανελλοφόρου πατέρα και της μητέρας του Αντιβασιλέως. Παρακάτω χάρτης των εκστρατειών του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αποσπάσματα από το βιβλίο του για τον Μεγάλο της Μακεδονίας, διαβάζει ο Κονδύλης, στην όρθια Γαλλίδα δημοσιογράφο και συγγραφέα κυρία Μανουρί, απόγονο του Ναπολέοντος (όπως έλεγαν). Η συμπαθητικωτάτη εκείνη Γαλλίδα, είχε στείλει πολλές aνταποκρίσεις για τον Αντιβασιλέα και τάαέργα του, σε γαλλικές εφημερίδες. Δεξιά ο υπασπιστής του Αντιβασιλέως, λοχαγός τότε πυροβολικού Γ. Κουρούκλης. 
Την παραμονή της συντριβής των αντιπάλων του Παναγιωτάκου, Περ. Ράλλη, Δαβάκη κ.λπ.), στις 8 Σεπτεμβρίου 1935, στο «Ποσειδώνιον» των κοσμικών Σπετσών. O αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως και υπουργός Στρατιωτικών, δε δείχνει και τόσο ακοινώνητος.


from ανεμουριον https://ift.tt/36hUBg7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη