Έντονη αντίδραση της ΟΕΝΓΕ για τροπολογία Υπουργείου Υγείας: «Στην ουσία δεν ενισχύεται το ΕΣΥ»

EUROKINISSI

H Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος εξέφρασε την έντονη αντίδραση της για το περιεχόμενο της τροπολογίας του Υπουργείου Υγείας που αφορά τις προσλήψεις 300 γιατρών σε ΜΕΘ. 

Ειδικότερα, την Πέμπτη 5/11 κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία προσλαμβάνονται με κατεπείγουσες διαδικασίες 300 μόνιμοι γιατροί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, από τους οποίους οι 100, αρχικά προσλαμβάνονται με τρίμηνες συμβάσεις, μέχρι την ολοκλήρωση της κρίσης τους για μόνιμη θέση στο ΕΣΥ.

Η ΟΕΝΓΕ με ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται ότι το Σύστημα Υγείας δεν ενισχύεται ουσιαστικα αλλά γίνεται ανακύκλωση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού

«Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που προσλαμβάνονται δεν προστίθενται στο υπάρχον ιατρικό προσωπικό γιατί εργάζονται ήδη στο δημόσιο σύστημα υγείας (επικουρικοί, εξειδικευόμενοι επιμελητές στην Εντατικολογία). Άρα δεν πρόκειται για ουσιαστική ενίσχυση αλλά ανακύκλωση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται τα τμήματα, οι κλινικές στα νοσοκομεία που ήδη υπηρετούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΜΕΘ του Λαϊκού Νοσοκομείου θα αποψιλωθεί γιατί θα φύγουν, αν αποδεχτούν την πρόσληψη τους, 4 γιατροί (2 επικουρικοί εντατικολόγοι και δύο εξειδικευόμενοι επιμελητές)» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Έτσι, η Ομοσπονδία παραθέτει 3 προτάσεις, τις οποίες επιθυμεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση:

  • Την άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών.
  • Τον διορισμό με κατεπείγουσες διαδικασίες (όπως έγινε με τις θέσεις των Μ.Ε.Θ.) με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων (πτυχίο και τίτλο ειδικότητας) ΌΛΩΝ των υποψηφίων για το ΣΥΝΟΛΟ των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί έως τώρα.
  • Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν στα νοσοκομεία και στα Κ.Υ.

Οι πρόσθετες αντιδράσεις της ΟΕΝΓΕ



via Ειδησεις https://ift.tt/2U8kvx0

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη