Εκλογές ΗΠΑ: «Μπλόκο» στις προσφυγές Τραμπ από δικαστές σε Τζόρτζια και Μίσιγκαν

Εκλογές ΗΠΑ: «Μπλόκο» στις προσφυγές Τραμπ από δικαστές σε Τζόρτζια και Μίσιγκαν

Εκλογές ΗΠΑ: Δύο δικαστές στις πολιτείες Τζόρτζια και Μίσιγκαν απέρριψαν προσφυγές του προεκλογικού επιτελείου του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τις οποίες απαιτούσαν να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων των προεδρικών εκλογών.

Δικηγόροι του επιτελείου Τραμπ έχουν εξαπολύσει πολυμέτωπη νομική επίθεση σε αρκετές από τις πολιτείες-πεδία μάχης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δικαστής Τζέιμς Μπας στην Τζόρτζια απέρριψε την προσφυγή, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν υπήρχαν ενδείξεις για κακοδιαχείριση στην καταμέτρηση των ψήφων από αξιωματούχους.

Παράλληλα, η δικαστίνα Σίνθια Στίβενς στο Μίσιγκαν απέρριψε αντίστοιχη αγωγή σε ακροαματική διαδικασία σήμερα, αναφέροντας πως θα εκδώσει την γραπτή της δικαστική απόφαση αύριο Παρασκευή.

Νέα «κάρτα» του Twitter στον Τραμπ

Το Twitter επισήμανε ως αμφισβητούμενη και πιθανώς παραπλανητική άλλη μια ανάρτηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία αναφερόταν στην καταμέτρηση των ψήφων που παραλήφθηκαν από τις πολιτειακές αρχές μετά την ημέρα των εκλογών.

Είναι η πολλοστή φορά που η πλατφόρμα επισημαίνει κατ' αυτόν τον τρόπο αναρτήσεις του Ρεπουμπλικάνου προέδρου τις τελευταίες ημέρες, προειδοποιώντας τους χρήστες ότι οι πληροφορίες που περιέχουν είναι αμφισβητούμενες ή παραπλανητικές.

Στη συγκεκριμένη ανάρτηση, ο Τραμπ έγραφε, με κεφαλαία γράμματα: «Όποια ψήφος έφτασε μετά την ημέρα των εκλογών δεν θα μετρηθεί».

Είναι σύνηθες φαινόμενο οι Πολιτείες να μετρούν ψήφους για πολλές ημέρες ή ακόμη και εβδομάδες, μετά την ημέρα των εκλογών, για παράδειγμα τις ψήφους των Αμερικανών στρατιωτών που υπηρετούν στο εξωτερικό.

Διακόπηκε προσωρινά η καταμέτρηση στην κομητεία κομητεία Αλεγκένι της Πενσιλβάνια

Δικαστήριο της Πενσιλβάνιας έκρινε ότι οι παρατηρητές της εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μπορούν να στέκονται πιο κοντά για να παρακολουθούν την καταμέτρηση των ψήφων στη Φιλαδέλφεια, μια απόφαση που χαιρετίστηκε αμέσως ως μεγάλη νίκη από τους Ρεπουμπλικάνους.

Μέχρι στιγμής πάντως κανένα δικαστήριο δεν έχει διαπιστώσει παρατυπίες στην καταμέτρηση σε αυτήν την πόλη.

«Επιτρέπει στους παρατηρητές να στέκονται λίγο πιο κοντά, όμως δεν είναι μια εντολή που θα έχει οποιαδήποτε επίπτωση στο αποτέλεσμα των εκλογών», είπε η καθηγήτρια νομικής και εκλογική αναλύτρια του τηλεοπτικού δικτύου CNN, Φρανίτα Τόλσον.

Η καταμέτρηση ωστόσο διακόπηκε για ένα διάστημα, καθώς οι Δημοκρατικοί προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας για να ανατρέψουν αυτήν την απόφαση. Το Ανώτατο Δικαστήριο ούτε απέρριψε, ούτε αποδέχτηκε την προσφυγή και η καταμέτρηση ξανάρχισε.

Στην κομητεία Αλεγκένι πάντως οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να σταματήσουν την καταμέτρηση μέχρι αύριο, κατόπιν συμφωνίας με τοπικό δικαστήριο. Αφορμή στάθηκαν τα περίπου 29.000 κακοτυπωμένα ψηφοδέλτια που έπρεπε να ξανασταλούν σε ορισμένους ψηφοφόρους. Οι τοπικές αρχές συμφώνησαν να μην τα μετρήσουν μέχρι αύριο το απόγευμα, οπότε λήγει η διορία για την παραλαβή επιστολικών ψήφων που στάλθηκαν ανήμερα των εκλογών.



via Ειδησεις https://ift.tt/3eBxNvl

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη