Εκλογές ΗΠΑ: Προβάρει... κοστούμι ο Μπάιντεν - Διάγγελμα στον αμερικανικό λαό

Εκλογές ΗΠΑ: Προβάρει... κοστούμι ο Μπάιντεν - Διάγγελμα στον αμερικανικό λαό

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν θα απευθυνθεί απόψε στους Αμερικανούς πολίτες, ανέφερε μια πηγή του επιτελείου του.

Ο Μπάιντεν μπήκε μπροστά σήμερα στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο στην Τζόρτζια και την Πενσιλβάνια ενώ εξακολουθεί να προηγείται επίσης στην Αριζόνα και τη Νεβάδα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα θα μιλήσει από το προπύργιό του, το Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ. Ο 77χρονος Μπάιντεν δεν έχει ανακηρύξει τη νίκη του στις εκλογές, όμως νωρίτερα η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, είπε ότι είναι «προφανές» ότι «θα κερδίσει τον Λευκό Οίκο» και τον αποκάλεσε «εκλεγμένο πρόεδρο.

«Ο Τραμπ θα εκδιωχθεί από τον Λευκό Οίκο αν αρνηθεί να παραδεχθεί την ήττα του»

Ένας εκπρόσωπος του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «θα εκδιωχθεί» από τον Λευκό Οίκο αν αρνηθεί να παραδεχθεί την ήττα του στις εκλογές, η οποία φαίνεται ολοένα και πιο πιθανή.

Ο 77χρονος Μπάιντεν είναι πλέον στο κατώφλι του Λευκού Οίκου, αφού πήρε κεφάλι και την Πενσιλβάνια, όμως ο Τραμπ δείχνει αποφασισμένος να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα της κάλπης. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει ανακηρυχθεί νικητής.

«Οι Αμερικανοί θα αποφασίσουν το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών», είπε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Μπάιντεν, ο Άντριου Μπέιτς. «Και οι αμερικανικές αρχές είναι απολύτως ικανές να εκδιώξουν τους εισβολείς από τον Λευκό Οίκο», πρόσθεσε.

Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται ακόμη, με αργούς ρυθμούς, σε πολλές Πολιτείες. Αν ο Μπάιντεν διατηρήσει τελικά το μικρό προβάδισμά του στην Πενσιλβάνια, θα συγκεντρώσει αρκετούς μεγάλους εκλέκτορες για να αναδειχθεί πρόεδρος, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στις υπόλοιπες Πολιτείες.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Τραμπ έκανε για άλλη μια φορά λόγο για «νοθεία» στις εκλογές, χωρίς να παρουσιάσει νέα στοιχεία.

Επανακαταμέτρηση στη Τζόρτζια

Δεδομένης της πολύ μικρής διαφοράς των ψήφων μεταξύ του Ρεπουμπλικανού απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στην Πολιτεία της Τζόρτζια, οι αρχές θα προχωρήσουν σε επανακαταμέτρηση, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος για την οργάνωση των εκλογών.

Σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research, οι δύο υποψήφιοι συγκεντρώνουν τον ίδιο ακριβώς ποσοστό, 49,4%. Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων ο Μπάιντεν προηγείται με 1.579 ψήφους και απομένουν ακόμη να ενσωματωθούν στο αποτέλεσμα 4.169 ψήφοι.

Προβάδισμα Μπάιντεν και στην Αριζόνα

Με καταμετρημένο το 92% των ψήφων στην Πολιτεία της Αριζόνας, ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με ποσοστό 50%, έναντι 48,6% του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research.

Η διαφορά των δύο υποψηφίων ανέρχεται σε 43.779 ψήφους.

Στην κομητεία Μαρικόπα, όπου βρίσκεται το Φοίνιξ, η μεγαλύτερη πόλη, έχει καταμετρηθεί το 92,25 των ψήφων και ο Μπάιντεν προηγείται με ποσοστό 50,9% έναντι 47,7% του Τραμπ.



via Ειδησεις https://ift.tt/3ewQjoy

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη