Κορονοϊός: Σοκάρουν τα στοιχεία για τις ΜΕΘ - Τι είπε ο Κοντοζαμάνης

Κορονοϊός: Σοκάρουν τα στοιχεία για τις ΜΕΘ - Τι είπε ο Κοντοζαμάνης

Σοκάρουν τα στοιχεία που παρέθεσε ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, για τους νοσηλευόμενους στο δεύτερο κύμα κορονοϊού σε σχέση με το πρώτο.

Ο κ. Κοντοζαμάνης πρόσθεσε ότι από τις 27 Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα αύξησαν κατά 101 τις κλίνες στις ΜΕΘ covid και κατά 55 στις κλινες ΜΕΘ που νοσηλεύουν περιστατικά που δεν είναι κορονοϊού.

Πριν από 10 ημέρες,στο Σύστημα Υγείας νοσηλεύονταν 922 ασθενείς με COVID-19. Σήμερα νοσηλεύονται 1503. Μία αύξησης της τάξεως του 64%.600 ασθενείς σε 10 ημέρες

Υπενθύμισε ότι στην κορύφωση του πρώτου κύματος είχαν νοσηλευτεί μόλις 300 ασθενείς. Το 1/5 των σημερινών νοσηλευόμενων ασθενών.

«Τις τελευταίες 5 ημέρες απαιτούνται 100 νέες κλίνες καθημερινά για ασθενείς με κορονοϊό. Με αυτόν τον ρυθμό γίνεται αντιληπτό ότι σε λίγες ημέρες θα είχαν εξαντληθεί όλες οι απλές κλίνες νοσηλείας» συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ στις 15 Οκτώβρη 115 πολίτες νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ. Στις 3/11 αυτός ο αριθμός έφτασε τους 209. Χρειάστηκαν δηλαδή σε 10 μέρες επιπλέον 95 κλίνες σε ΜΕΘ. Σήμερα διαθέτουμε 124 κενές κλίνες κορονοϊού.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης παρέθεσε μία σειρά από στοιχεία για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην περίοδο της πανδημίας.

Διαβάστε περισσότερα στο News4Health



via Ειδησεις https://ift.tt/38fnr3h

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη