Παράταση για ΚΤΕΟ και κάρτες καυσαερίων λόγω καραντίνας

photo: Eurokinissi

Παράταση για τους ελέγχους ΚΤΕΟ και τα οχήματα που έχουν υποχρέωση το διάστημα που είναι σε ισχύει η καραντίνα ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών. Παράταση δίνεται και στην ανανέωση των καρτών καυσαερίου

Το υπουργείο Μεταφορών με εγκύκλιο του κάνει γνωστό ότι επιτρέπεται για το διάστημα από 7 Νοεμβρίου έως και 30 Νοεμβρίου 2020, μόνο ο τεχνικός έλεγχος φορτηγών και λεωφορείων με ΜΑΜΦΟ) >3,5 t σε Δημόσια και Ιδιωτικά ΚΤΕΟ της χώρας, που διαθέτουν εγκεκριμένη - αδειοδοτημένη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων και υπό την προϋπόθεση μεγίστου αριθμού εννέα (9) ατόμων σε αναμονή και προσέλευσης κατόπιν ραντεβού (μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων) και επίδειξης του σχετικού καταλόγου στα ελεγκτικά όργανα.

Για τις υπόλοιπες κατηγορίες οχημάτων δηλ. με ΜΑΜΦΟ ≤ 3,5 t, παρατείνεται κατά σαράντα πέντε (45) ημερολογιακές ημέρες η ημερομηνία διενέργειας του περιοδικού τεχνικού ελέγχου για πρώτη φορά των οχημάτων που ταξινομήθηκαν στη χώρα μας ως καινούργια, εφόσον αυτή είναι εντός της χρονικής περιόδου από το Σάββατο 31-10-2020 έως και τη Δευτέρα 30-11-2020 (χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το χρονικό διάστημα της μίας επιπλέον εβδομάδας από την ημερομηνία ταξινόμησης του οχήματος).

Ομοίως, παρατείνεται κατά σαράντα πέντε (45) ημερολογιακές ημέρες η διάρκεια ισχύος των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) χωρίς σοβαρές ή επικίνδυνες ελλείψεις, εφόσον η
ημερομηνία λήξης της ισχύος τους είναι εντός της χρονικής περιόδου από το Σάββατο 31-10-2020 έως και τη Δευτέρα 30-11-2020.

Διευκρινίζεται ότι ως ημερομηνία λήξης του ΔΤΕ νοείται η ημερομηνία που αναγράφεται επί αυτού στον ενωσιακό κωδικό «8. ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ (VALID UNTIL)», δηλαδή δεν λαμβάνεται υπόψη το χρονικό διάστημα της μίας επιπλέον εβδομάδας.

Παρατείνεται κατά σαράντα πέντε (45) ημερολογιακές ημέρες η διάρκεια ισχύος των ΔΤΕ με σοβαρές ελλείψεις, εφόσον η αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης της ισχύος τους είναι εντός της χρονικής περιόδου από το Σάββατο 7-11-2020 έως και τη Δευτέρα 30-11-2020.

Παρατείνεται κατά σαράντα πέντε (45) ημερολογιακές ημέρες η διάρκεια ισχύος των Καρτών Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ), εφόσον η ημερομηνία επόμενου ελέγχου για την έκδοση της ΚΕΚ είναι εντός της χρονικής περιόδου από το Σάββατο 31-10-2020 έως και τη Δευτέρα 30-11-2020.

Τα οχήματα υποχρεούνται να προσέλθουν στα ΚΤΕΟ για έλεγχο το αργότερο μέχρι τη λήξη των ανωτέρω καθοριζόμενων καταληκτικών ημερομηνιών (δηλ. μέχρι τη λήξη των σαράντα πέντε ημερολογιακών ημερών παράτασης), χωρίς να προστίθεται σε αυτές η μία επιπλέον εβδομάδα.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση επίσημων αργιών του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών εορτών, ή Σαββάτου, η καταληκτική προθεσμία για εμπρόθεσμο έλεγχο μετατίθεται την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Όπου προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις για τον περιοδικό τεχνικό έλεγχο διασκευασμένων οχημάτων που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους LPG ή CNG, η προσκόμιση σε ΚΤΕΟ, Υπεύθυνης Δήλωσης τεχνίτη συστημάτων υγραερίου για την καλή λειτουργία του συστήματος υγραερίου ή φυσικού αερίου, η οποία έληξε στο χρονικό διάστημα από το Σάββατο 31-10-2020 έως και τη Δευτέρα 30-11-2020, παρατείνεται η ισχύς της κατά σαράντα πέντε (45) ημερολογιακές ημέρες.

Όπου προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις για τον ειδικό τεχνικό έλεγχο εγκατάστασης ή απεγκατάστασης συστήματος LPG ή CNG, η προσκόμιση σε ΚΤΕΟ, Υπεύθυνης Δήλωσης τεχνίτη συστημάτων υγραερίου για την ορθή εγκατάσταση ή απεγκατάσταση του συστήματος υγραερίου ή φυσικού αερίου, η οποία εκδόθηκε ή έληξε στο χρονικό διάστημα από το Σάββατο 7-11-2020 έως και τη Δευτέρα 30-11-2020, παρατείνεται η ισχύς της κατά σαράντα πέντε (45) ημερολογιακές ημέρες.

Οχήματα για τα οποία προκύπτει ότι, κατά το χρονικό διάστημα από το Σάββατο 7-11-2020 έως και τη Δευτέρα 30-11-2020 που υπήρχε η υποχρέωση να προσκομιστούν για τεχνικό έλεγχο, συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, ελέγχονται εμπρόθεσμα (χωρίς την καταβολή πρόσθετου ειδικού τέλους εκπροθέσμου) έως και τις 30-12-2020.

Επιτρέπεται η ταξινόμηση μεταχειρισμένων επιβατηγών οχημάτων με προηγούμενη ταξινόμηση σε κράτη-μέλη της Ε.Ε., με την προσκόμιση Πιστοποιητικού Τεχνικού Ελέγχου (με ισχύ τουλάχιστον μέχρι την ημερομηνία δήλωσης άφιξης του οχήματος) της χώρας προέλευσης, χωρίς την προσκόμιση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου από δημόσιο ή ιδιωτικό ΚΤΕΟ εντός της ελληνικής επικράτειας, είτε μετά από τη διαδικασία αναγνώρισης είτε μετά τη διενέργεια Περιοδικού Τεχνικού Ελέγχου, όπου προβλέπεται.



via Ειδησεις https://ift.tt/32w8DcA

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη