Παπανδρέου: «Η εκλογή Μπάιντεν θα φέρει κανονικότητα στις διεθνείς σχέσεις με την Τουρκία

Παπανδρέου: «Η εκλογή Μπάιντεν θα φέρει κανονικότητα στις διεθνείς σχέσεις με την Τουρκία

Ως μια νέα ευκαιρία για να ξαναχτιστεί το πολυμερές σύστημα ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό, βλέπει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στη προεδρία των ΗΠΑ.

Μιλώντας στο Euronews, o κ. Παπανδρέου κάλεσε τη Ευρώπη να αναλάβει τη δική της πρωτοβουλία και όχι να περιμένει από τις ΗΠΑ, ενώ αναφερόμενος στο τι προβλέπει να γίνει με τη Τουρκία ανέφερε:

«Ο Μπάιντεν και η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερες καλές σχέσεις με όλες τις χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, αλλά νομίζω ότι αυτό που θα αλλάξει είναι η δέσμευση για μια κανονικότητα στις διεθνείς σχέσεις.

Αυτό σημαίνει σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, σεβασμό της καλής γειτονίας, οικοδόμηση λύσεων με ειρηνικά μέσα και όχι μέσω της βίας και αυτό είναι πολύ σημαντικό μήνυμα προς την Τουρκία και προς τον Πρόεδρο Ερντογάν.

Θα είναι ένα σημαντικό βήμα που μπορεί να δώσει μια νέα ώθηση σε μια ειρηνευτική διαδικασία στην ευρύτερη περιοχή, επωφελή για όλους μας».via Ειδησεις https://ift.tt/35t9oVV
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.