Τα δύο μέτωπα των ιδιοκτητών ακινήτων και το «ζεστό χρήμα» από τη... χασούρα

EUROKINISSI

Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται να συναντήσουν τρία μεγάλα «εμπόδια» τα οποία θα πρέπει να περάσουν το επόμενο διάστημα.

Το πρώτο είναι τα αναδρομικά δημοτικά τέλη που θα προκύψουν από την δήλωση «ξεχασμένων» τετραγωνικών. Το δεύτερο εμπόδιο είναι η διόρθωση των λαθών που έχουν γίνει στις δηλώσεις COVID προκειμένου μετά να γίνει η πίστωση της έκπτωσης φόρου που δικαιούνται όσοι ιδιοκτήτες απόλλεσαν εισόδημα από το κούρεμα ενοικίων και το τρίτο εμπόδιο δώρο Χριστουγέννων.

Για τα "κουρέματα" που θα γίνουν μέσα στον Νοέμβριο, αντί για έκπτωση φόρου, οι ιδιοκτήτες θα εισπράττουν μετρητά. Για τον λόγο αυτό, μέσα στο μήνα θα πρέπει να γνωστοποιήσουν τα IBAN αλλά και τα ποσά που προκύπτουν από το κούρεμα ενοικίων προκειμένου τα χρήματα να εμφανιστούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς έως το τέλος του χρόνου, πιθανότατα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Τα πρόσθετα δημοτικά τέλη θα έρθουν μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο λογαριασμός θα είναι ιδιαίτερα φουσκωμένος γι' αυτό και οι δήμοι αναμένεται να εισπράξουν 300-350 εκατ. ευρώ από τώρα και μέχρι το τέλος του 2021.

Τα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια για τη διόρθωση των λαθών, θα αποσταλούν είτε μέσω της πλατφόρμας του Taxis, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα κυριότερα λάθη που θα κληθούν να διορθώσουν οι ιδιοκτήτες, αφορούν σε περιπτώσεις συνιδιοκτησίας αλλά και σε εγγραφή διαφορετικού ποσού ενοικίου στην δήλωση COVID (σ.σ είναι η δήλωση που έκαναν οι ιδιοκτήτες για να γνωστοποιήσουν την μείωση το ενοικίου και στο ηλεκτρονικό μισθωτήριο. Η διόρθωση των λαθών είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πίστωσης της έκπτωσης φόρου. 

Το "δώρο Χριστουγέννων" θα είναι το 50% της ζημιάς που θα υποστούν οι ιδιοκτήτες από το κούρεμα που θα τους γίνει στα ενοίκια του Νοεμβρίου (πιθανότατα και του Δεκεμβρίου αν και αυτό θα γίνει γνωστό προς το τέλος του μήνα καθώς θα εξαρτηθεί και από το αν θα συνεχιστεί το lockdown και πέραν της 30ης Νοεμβρίου). Πολύ σύντομα, οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να κάνουν δηλώσεις αναγράφοντας αυτή τη φορά και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Σε ενοίκιο 500 ευρώ –το οποίο θα κουρευτεί κατά 40% δηλαδή κατά 200 ευρώ- το δώρο Χριστουγέννων θα είναι 100 ευρώ.



via Ειδησεις https://ift.tt/2IngRMU

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη