Δεκτή από τον Ερντογάν η παραίτηση του γαμπρού του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών

Δεκτή από τον Ερντογάν η παραίτηση του γαμπρού του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών

Δεκτή έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, την παραίτηση που είχε υποβάλει λίγα 24ωρα νωρίτερα, ο γαμπρός του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, από τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Η παραίτηση που είχε ανακοινωθεί μέσω μίας ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στην Τουρκία και πολλοί αναλυτές έσπευσαν να κάνουν λόγο για κυβερνητική κρίση, λόγω και της σχέσης που έχει ο Αλμπαϊράκ με τον Ερντογάν.

Tο κυριότερο αντιπολιτευόμενο κόμμα στην Τουρκία δήλωσε σήμερα πως η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, με ανακοίνωση που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram, δεν έχει προηγούμενο και ισοδυναμεί με «κρατική κρίση», ενώ επέκρινε επίσης την αιφνιδιαστική απομάκρυνση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Η παραίτηση του Αλμπαϊράκ, που επικαλέστηκε λόγους υγείας, σημειώθηκε μία ημέρα αφού ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πεθερός του, διόρισε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Νατζί Αγκμπάλ στη θέση του πρώην επικεφαλής της ΚΤ Μουράτ Ουισάλ. Κανένας λόγος δεν δόθηκε για την απομάκρυνση αυτή, όμως αξιωματούχοι είπαν πως η πτώση της λίρας ευθύνεται γι΄αυτό.



via Ειδησεις https://ift.tt/3eICZ0t

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη