Λινού: Να ληφθούν πιο γενναίες οικονομικές αποφάσεις και να συνταγογραφούνται τεστ κορονοϊού

INTIME

«Ξέρουμε ότι είναι μια νόσος κρυφή, ένας εχθρός άγνωστος και ταυτόχρονα δεν έχουμε μελέτες επιδημιολογικές που να περιγράφουν κάθε 2-3 μέρες πόσα είναι τα κρούσματα και πού, είναι ύπουλη νόσος και δεν ξέρουμε πού θα είναι το επόμενο κύμα και πού πρέπει να παρέμβουμε» δήλωσε η Αθηνά Λινού σε νεότερη τοποθέτησή της στην τηλεόραση.

Η Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ εξέφρασε την ανησυχία της και για τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και γιατί οι λειτουργοί υγείας δεν έχουν καθαρή εικόνα του τι συμβαίνει στην κοινότητα.

«Θα το περάσουμε, με τι απώλειες όμως;», σημείωσε, ζητώντας εντατικοποίηση των μέτρων και μεταξύ των ανθρώπων και για τους λειτουργούς της πολιτείας, «να πάρουν πιο γενναίες οικονομικές αποφάσεις», υπογράμμισε, ξεχωρίζοντας την ανάγκη για δυνατότητα συνταγογράφησης των τεστ.

«Περνάμε τριπλή κρίση, (οικονομική, κοινωνική και κυρίως υγειονομική) αν δεν λύσουμε την υγειονομική δεν θα λυθεί καμία από τις άλλες δύο, πρέπει να επικεντρωθούμε στο πώς θα ελέγξουμε την πανδημία. Πώς θα μειώσουμε τα κρούσματα», ανέφερε.

Τέλος, σημείωσε πως πρέπει να γίνονται πολλά τεστ σε τυχαίο δείγμα και αντιπροσωπευτικό και πως είναι «πολύ επείγον να δώσουμε προσοχή εκεί που υπάρχει μεγάλος συνωστισμός εξ ανάγκης. Στους Ρομά, στις δομές προσφύγων, στις φυλακές, στο στράτευμα, στους άστεγους, στις βιομηχανίες και τα εργοστάσια, όπου οι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να μην κρατάνε αποστάσεις».

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιασμός κατά κορονοϊού: Δημιουργούνται 1.018 κέντρα, ποιοι έχουν προτεραιότητα

Κορονοϊός Ελλάδα: Με τηλεφωνικό ραντεβού, sms ή online σε 1.018 κέντρα ο δωρεάν εμβολιασμός, ολο το σχέδιο για το εμβόλιο



via Ειδησεις https://ift.tt/2IIYOBb
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη