Κικίλιας για Θεσσαλονίκη: Θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό τη λήψη και άλλων μέτρων

INTIME

Ξεκάθαρος ήταν ο υπουργός Υγείας από την Θεσσαλονίκη όπου μετά από σύσκεψη που ήταν προγραμματισμένη στο ΑΧΕΠΑ περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην πόλη όσον αφορά στα κρούσματα κορονοϊού. «Θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό τη λήψη και άλλων μέτρων» είπε. 

Είχαμε μια δύσκολη σύσκεψη και θα στηρίξουμε όσο μπορούμε το σύστημα υγείας μας», είπε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Δυστυχώς κάποιοι λίγοι διακινδυνεύουν την ζωή και την υγεία όλων και η επιδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στην Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Κικίλιας είπε ακόμα: «Κάποιοι δεν άκουσαν παρά τα καμπανάκια και έτσι θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό την λήψη περαιτέρω μέτρων».

Επιπλέον, σε δηλώσεις του  μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε επιγραμματικά πως:

  • Θα στηρίξουμε τους γιατρούς μας και τα νοσοκομεία
  • Kάποιοι λίγοι διακινδύνεψαν και διακινδυνεύουν τη ζωή όλων
  • Η πανδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη
  • Η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα η κυβέρνηση χτύπησε καμπανάκια αλλά κάποιοι δεν άκουσαν
  • Είμαστε υποχρεωμένοι να σταματήσουμε τη διασπορά, θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό τη λήψη περισσότερων μέτρων.

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Υγείας με την σύκεψη στο ΑΧΕΠΑ:

Μόλις ολοκληρώθηκε μια ομολογουμένως δύσκολη σύσκεψη. Θα στηρίξω και θα στηρίξουμε τους ιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα νοσοκομεία μας.
Δυστυχώς, κάποιοι λίγοι διακινδύνευσαν και διακινδυνεύουν άμεσα τη ζωή και την υγεία όλων.

Η επιδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη.
Καταλαβαίνω την κούραση, την κόπωση, το άγχος, την αγωνία και τα προβλήματα του κόσμου όμως η Δημοσία Υγεία είναι πάνω απ' όλα.
Η Κυβέρνηση χτύπησε πολλά καμπανάκια κινδύνου νωρίς. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι κάποιοι δεν άκουσαν.

Είμαστε υποχρεωμένοι αυτή τη στιγμή να περιορίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού και να προστατεύσουμε τη Δημόσια Υγεία.
Γι' αυτό και θα εισηγηθώ στον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, λήψη περαιτέρω μέτρων έτσι ώστε να περιοριστεί ο κορονοϊός στη Θεσσαλονίκη.

Ζέρβας για Θεσσαλονίκη: «Είμαστε σε πόλεμο, ζήτησα απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00»

Αυστηρότερα μέτρα για να περιοριστεί η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη ζήτησε όπως γνωστοποιήθηκε νωρίτερα, ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Ανάμεσα σ' αυτά η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού αλλά και πιο νωρίς να ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας

Με τη φράση «είμαστε σε πόλεμο», ο Κωνσταντίνος Ζέρβας περιέγραψε με δραματικό τρόπο την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Εκτίμησε ότι η πόλη δεν θα γλιτώσει το lockdown και αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει αυστηρότερα μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται σε μια μεγάλη, ανοιχτή, πληγή. Μόνο το Σαββατοκύριακο, στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης καταγράφηκαν περισσότερα από 1.200 κρούσματα κορονοϊού, γεγονός που φέρνει το ολικό lockdown όλο και πιο κοντά. 



via Ειδησεις https://ift.tt/2TJO7k5

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη