Bloomberg: 50% φοροαπαλλαγή σε όσους μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα

Bloomberg: 50% φοροαπαλλαγή σε όσους μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα

Έκπτωση 50% στον φόρο εισοδήματος για 7 χρόνια θα έχουν όσα φυσικά πρόσωπα, μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα, προβλέπει σχέδιο που επεξεργάζεται η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Αντίστοιχα κίνητρα έχουν ήδη ψηφιστεί για εύπορους αλλοδαπούς αλλά και συνταξιούχους από το εξωτερικό που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στη χώρα μας.

Αναλυτικά, το Bloomberg αναφέρει:

«Η Ελλάδα θέλει να χρησιμοποιήσει το καλό της ιστορικό στη διαχείριση της κρίσης κορονοϊού ως έναν τρόπο να δελεάσει ανθρώπους να μετακομίσουν στη χώρα -και υπόσχεται ότι το ήμισυ του εισοδήματός τους θα είναι απαλλαγμένο από φόρους».

«Τεχνολογία σημαίνει ότι τώρα μπορούμε να επιλέξουμε πού ζούμε και πού εργαζόμαστε», σχολίασε στο Bloomberg ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκης. Η Ελλάδα 'μπορεί τώρα να προσφέρει φορολογικά κίνητρα καθώς και τον ήλιο», είπε.

Η Ελλάδα έλαβε διεθνώς τα εύσημα για τον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία την άνοιξη. Τώρα η χώρα έχει επιβάλει ένα δεύτερο lockdown σε μια προσπάθεια να σταματήσει την πιο πρόσφατη εξάπλωση του ιού.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να προσελκύσει επενδύσεις στη χώρα έπειτα από περισσότερο από μια τετραετία λιγότερο φιλικών προς τις επιχειρήσεις κυβερνήσεις της αριστεράς.

Η προσέλκυση ξένων και η αναστροφή του brain drain θεωρούνται 'κλειδί' για την αλλαγή σελίδας στη χώρα που βγήκε από μια οικονομική κρίση διάρκειας 10 ετών που της κόστισε το 25% της οικονομικής της παραγωγής.



via Ειδησεις https://ift.tt/2UjXN5a

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη