Ο Πέτσας προανήγγειλε Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα, τι είπε για παράταση στο lockdown

eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι «κάλαντα με τη λογική που είχαμε πέρσι και όλες αυτές οι διαδικασίες όπως καταλαβαίνετε πρέπει να μπουν στο πλαίσιο μιας νέας κανονικότητας, εικόνες με παιδάκια σε γειτονιές και από σπίτι σε σπίτι δεν μπορούμε να δούμε».

Ο Στέλιος Πέτσας, στην ίδια συνέντευξη, δήλωσε ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αναμένεται να έρθει στη χώρα μας τον Ιανουάριο και θα ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων και των υγειονομικών.

«Μέχρι και το τέλος του δευτέρου τριμήνου του 2021, η Ελλάδα αναμένεται να έχει εφοδιαστεί με 25 εκ. παρτίδες εμβολίου, ποσότητα που επαρκεί για την κάλυψη όλου του πληθυσμού και με το δεδομένο ότι χρειάζονται δυο δόσεις για κάθε άνθρωπο», σημείωσε.

Παράλληλα, σε συζήτηση για το πόσο θα διαρκέσει το lockdown, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η βασική κατεύθυνση για το πανελλαδικό lockdown που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να παρέλθει στις 30 Νοεμβρίου, όμως οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η πορεία των νέων κρουσμάτων, των νοσηλειών και των διαθεσιμοτήτων στις ΜΕΘ ίσως να οδηγήσουν στην παράταση του lockdown.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής, χθες εμφανίστηκε βέβαιος για παράταση του lockdown και υποστήριξε ότι τις επόμενες ημέρες πιθανώς να αποφασιστεί ένα καθολικό lockdown, στα πρότυπα του Μαρτίου, για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής, αυτό το σενάριο δεν έχει επιβεβαιωθεί από κυβερνητικά στελέχη, όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown, επαναλαμβάνοντας ότι η στόχευση είναι να λειτουργήσει η αγορά τα Χριστούγεννα.



via Ειδησεις https://ift.tt/35tMGwU
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη