Ανοικτό και λειτουργικό το SMS 13033 και μετά τις 21:01, ποιοι κωδικοί όμως θα έχουν πρόστιμο

Ανοικτό και λειτουργικό το SMS 13033 και μετά τις 21:01, ποιοι κωδικοί όμως θα έχουν πρόστιμο

Σε ισχύ από σήμερα της 21:00 θα τεθεί η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας σύμφωνα με την νέα αυστηρότερη απόφαση για την καραντίνα που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ χθες αργά το βράδυ. Προσοχή όμως τα SMS στο 13033 θα αποστέλλονται κανονικά και θα υπάρχει και η σχετική απάντηση - έγκριση όμως συγκεκριμένοι κωδικοί θα έχουν πρόστιμο εφόσον «συλληφθούν» πολίτες να κυκλοφορούν εκείνες τις ώρες και θα τους επιβληθεί το σχετικό πρόστιμο των 300 ευρώ

Η κυκλοφορία των πολιτών με SMS στο 13033 τις πρώτες εργάσιμες ημέρες από την επιβολή της καραντίνας έφεραν  αυστηροποίηση των μέτρων με την επιβολή ολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε όλη την χώρα.

Όπως είναι γνωστο το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας μπαίνει σε ισχύ από σήμερα το βράδυ στις 21:00. Τα SMS θα είναι λειτουργικά αφού δεν θα απενεργοποιηθεί αλλά και δεν θα σταματήσει να δέχεται κάποιους απο τους κωδικούς, ενώ θα δίνει κανονικά και την απάντηση-έγκριση εξόδου όποιον κωδικό και να στείλετε. Όμως όποιος επιλέξει να βγεί απο το σπίτι εφόσον δεν έχει χαρτί βεβαίωσης τύπου Α ή βεβαίωση από την ΕΡΓΑΝΗ ότι εργάζεται τις βραδινέες ώρες που ισχύει η απαγόρευση θα έχει πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

Εξαίρεση, μόνο ο κωδικός 1 που αφορά όλα τα ζητήματα υγείας, όπως φαρμακείο, έκτακτη ανάγκη για επίσκεψη σε γιατρό ή νοσοκομείο αλλά και ο κωδικός 6 μόνο αν «συνοδεύεστε» από κατοικίδιο και μόνο για γύρω από την κατοικία του ιδιοκτήτη του. Προσοχή δεν θα γίνεται αποδεκτός από την αστυνομία ο κωδικός 4 για βοήθεια σε ηλικιωμένο.

Αρα θα πρεπει να έχετε φροντίσει εντός της ημέρας και εκτός ωρών απαγόρευσης κυκλοφορίας, να έχετε φροντίσει τους ηλικιωμένους ανθρώπους σας που βρίσκονται σε απόσταση.

Η αστυνομία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα επιβάλουν πρόστιμα ύψους 300 ευρώ σε όσους είναι εκτός σπιτιού από τις 21:01 και μέχρι τις 4:49 τα ξημερώματα.

Ποιοι κωδικοί του 13033 θα έχουν και πρόστιμο μετά τις 21:01 σήμερα το βράδυ και μέχρι τουλάχιστον 30 Νοεμβρίου

SMS 13033

Οι κωδικοί που δεν επιτρέπουν την κυκλοφορία το βράδυ θα είναι:

2.Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανήλικων μαθητών από/προς το σχολείο.

5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Κλειστά και τα ψιλικατζίδικα

sms 1303

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ για την απαγόρευση κυκλοφορίας, πλέον μαζί με τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να κλείνουν στις 9 μ.μ. και τα ψιλικατζίκα και mini market που λειτουργούσαν με διευρυμένο ωράριο. Ο σκοπός είναι να μην μπορούν οι πολίτες να κυκλοφορήσουν εκείνες τις ώρες και να πάνε για ψώνια σε μινι μάρκετ και ψιλικατζίδικα ή ακόμα και τις κάβες.



via Ειδησεις https://ift.tt/36wsud1

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη