Τι γράφω στο SMS στο 13033 για σούπερ μάρκετ, τι ώρα κλείνουν σήμερα

INTIME

Από σήμερα χρειάζεται SMS στο 13033 για να βγουν οι πολίτες από το σπίτι τους. Χτες στα περισσότερα σούπερ μάρκετ της χώρας γίνοταν... κακός χαμός καθώς ο κόσμος έτρεχε να ψωνίσει τα απαραίτητα. Από σήμερα για να πάνε οι πολίτες στο σούπερ μάρκετ πρέπει να στείλουν SMS 13033 με το κωδικό 2.

Από σήμερα, Σάββατο 07 Νοεμβρίου 2020, η χώρα μπήκε σε ολικό lockdown και αυτό σημαίνει ότι αλλάζουν οριζόντια, σε όλη τη χώρα, οι όροι λειτουργίας των καταστημάτων, και σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες στην απογευματινή ενημέρωση ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ισχύουν τα παρακάτω ως προς τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού:

– Επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα

– Επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του δευτερογενούς τομέα

– Επιτρέπονται ενδεικτικά οι παρακάτω δραστηριότητες του τριτογενούς τομέα:

– Καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι, ιχθυοπωλεία κλπ) λειτουργούν με το κανονικό τους ωράριο, δηλαδή έως της 8 μ.μ.

– Επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων οπτικών και καταστημάτων πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σε τηλέφωνο ανάγκης που θα δίδεται από τους καταστηματάρχες.

– Επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων πώλησης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού μόνο για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.), καθώς και τις υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών.

SMS 13033 ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

– Επιτρέπονται οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ'οίκον (e-shop κτλ.)

– Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ΄ οδόν εξυπηρέτησης (drive through) επιτρέπονται μόνον στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην ΚΥΑ

– Καθαριστήρια

– Περίπτερα (24ώρο)

– Φαρμακεία

– Πρατήρια καυσίμων

– Υπηρεσίες υγείας, κτηνιατρικών υπηρεσιών

– Pet shops

– Τα κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής θα μπορούν να λειτουργήσουν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και Κυριακή 8 Νοεμβρίου

– Η λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων, λειτουργία παράλληλων αγορών και απόσταση πάγκων 5 μέτρων.

– Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου οι υπεραγορές τροφίμων καθώς και κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως 17:00.



via Ειδησεις https://ift.tt/2JF2vrX

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη