Τηλεκπαίδευση webex: Χωρίς απουσίες για μαθητές όταν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα

Photo: intime

Δε θα ληφθούν υπόψη οι απουσίες των μαθητών για τη χθεσινή ημέρα, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, που έπεσε το σύστημα webex, επανέλαβε η Σοφία Ζαχαράκη.

Παράλληλα, τόνισε πως το ίδιο θα ισχύσει και οποιαδήποτε άλλη φορά στο μέλλον υπάρξει θέμα σύνδεσης στην τηλεκπαίδευση.

«Ήταν μια δύσκολη μέρα χθες. Αντιλαμβάνομαι και το άγχος των παιδιών για την απουσία. Ήταν λάθος του συστήματος και δε θα προσμετρηθούν. Και προφανώς, εάν εμφανιστούν πάλι προβλήματα σύνδεσης, δε θα προσμετρηθούν απουσίες. Δε θέλω να αγχώνονται οι μαθητές με αυτά», είπε η υφυπουργός Παιδείας.

Όπως τόνισε, «η εταιρεία ανέφερε πως ήταν σφάλμα κάποιων servers. Διαβεβαίωσε πως προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για ενίσχυση και θωράκιση του συστήματος».

Καθώς και σήμερα έχουν παρατηρηθεί προβλήματα σύνδεσης σε αρκετά σχολεία, η κυρία Ζαχαράκη είπε πως κάποια σχολεία θα πάρουν καινούργιο σύνδεσμο σήμερα για την τηλεκπαίδευση.

Η ίδια υπογράμμισε πως το υπουργείο Παιδείας θέλει να δώσει έμφαση στην κάλυψη των εκπαιδευτικών ωρών.

Προβλήματα για δεύτερη ημέρα με την Τηλεκπαίδευση

Με προβλήματα συνεχίστηκε και σήμερα η τηλεκπαίδευση, καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας μαθητές δεν μπόρεσαν να μπουν στην πλατφόρμα του webex.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ1, γονείς απέστειλαν μηνύματα ότι προσπαθούν τα παιδιά να μπουν στο σύστημα και δεν μπορούν.

Αυτή τη φορά το σφάλμα εντοπίζεται στη σύνδεση με τη βάση δεδομένων στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με αποτέλεσμα όσοι καθηγητές προσπαθούν να μπουν στην τηλεκπαίδευση από τους υπολογιστές που βρίσκονται στα σχολεία να μην μπορούν να το συνδεθούν με την πλατφόρμα.

Όσοι έχουν κατεβάσει την εφαρμογή και μπαίνουν απευθείας από εκεί καταφέρνουν να ανοίξουν τις ψηφιακές τάξεις τους εύκολα. Όσοι πηγαίνουν μέσω browser και ταυτοποιούνται μέσω του Σχολικού Δικτύου αδυνατούν να ανοίξουν τις αίθουσες.

Το υπουργείο Παιδείας δεσμεύτηκε πως τα ζητήματα που δημιουργήθηκαν έχουν αντιμετωπιστεί και πως σήμερα οι μαθητές θα καταφέρουν να συνδεθούν και να γίνουν κανονικά τα μαθήματα.

Περίπου 35.000 ελληνικές τάξεις «τρέχουν» από το πρωί στο webex, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το υπουργείο Παιδείας, ενώ η Cisco ενημέρωσε ότι θα προβεί σε περαιτέρω θωράκιση του συστήματος μετά το πέρας της σχολικής ημέρας

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, έχουν ήδη υλοποιηθεί ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο της πλατφόρμας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις. Ωστόσο, μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος.

Κατόπιν αυτών, ένα ποσοστό εκ των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για το νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα.

Επίσης, η Γενική Γραμματεία υπογράμμισε την ανάγκη να συνδέονται στο σύστημα μόνη οι εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα, εξαιτίας της διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος.



via Ειδησεις https://ift.tt/3lcoeWd

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη