Πρόεδρος ΕΟΦ για εμβόλιο: Ανά 10 λεπτά θα εμβολιάζεται κι ένας ασθενής, στόχος 2 2 εκατ. εμβολιασμοί το μήνα

pexels

Ο Πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου, μίλησε στο Mega για το χρονοδιάγραμμα του εμβολιασμού στη χώρα μας και τόμισε ότι συνολική ανοσία προβλέπεται να επιτευχθεί το καλοκαίρι του 2021.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΦ, προς τα τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται η ευρωπαϊκή έγκριση του εμβολίου και στις αρχές του νέου έτους οι εμβολιασμοί στην χώρα μας. «Μια εκτιμώμενη ημερομηνία είναι 29 και 30 Δεκεμβρίου για να δοθεί η έγκριση. Έργο του ΕΟΦ είναι να ορίσει τον «τρόπο διάθεσης», τους τρόπους διανομής του εμβολίου στην επικράτεια», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το πότε θα γίνει ο πρώτος εμβολιασμός στη χώρα, το χρονοδιάγραμμα ορίζει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. «Στόχος είναι να γίνονται περίπου 2 εκατ. εμβολιασμοί το μήνα. Ανά 10 λεπτά θα εμβολιάζεται κι ένας ασθενής», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΦ. «Στόχος είναι περί τον Ιούνιο να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού».

Σε ερώτηση για το υγειονομικό διαβατήριο, ο κ. Φιλίππου σημείωσε ότι αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι να «υπάρχει βάση που θα καταγράφονται οι ασθενείς που έκαναν το εμβόλιο. Οι συνεννοήσεις με την Ευρώπη είναι σε εξέλιξη και πρέπει να έχουμε ένα κοινό πλάνο. Για την ώρα όμως δεν υπάρχει σκέψη για χορήγηση πιστοποιητικού εμβολίου».

«Βάσει μελετών, για να επέλθει η ανοσία της αγέλης θα πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, μέχρι τον Απρίλη – Μάη θα έχουμε ένα σεβαστό ποσοστό ανθρώπων που θα έχει εμβολιαστεί».

Ωστόσο το πλάνο που υπάρχει για εμβολιασμό του πληθυσμού στην Ελλάδα αναφέρει ότι συνολική ανοσία θα έχουμε το καλοκαίρι του 2021.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2JPyYMC
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη