Πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες: Τα εμπόδια και η πρόταση δημιουργίας Ταμείου Φαρμακευτικής Καινοτομίας

pexels

Το ακανθώδες ζήτημα της βελτίωσης της πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες βρέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας. Η λύση μπορεί να βρεθεί στη δημιουργία ενός Ταμείου Φαρμακευτικής Καινοτομίας, υπογράμμισε ο Π. Αποστολίδης.

Δρόμος μετ' εμποδίων συνεχίζει να αποτελεί η πρόσβαση των ασθενών στη χώρα μας στην καινοτομία στο χώρο της υγείας και ιδιαιτέρως στο χώρο του φαρμάκου. Παρά τις προσπάθειες για επιτάχυνση των διαδικασιών, καθυστερήσεις συνεχίζονται να καταγράφονται, επιβάλλοντας την ανάγκη για εξεύρεση αποτελεσματικών εργαλείων που θα αποκαταστήσουν την πρόσβαση, σε μια όμως βιώσιμη βάση.

«Αν καταφέρουμε να εξορθολογίσουμε τις εστίες στρέβλωσης θα μπορέσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά», ανέφερε κατά την τοποθέτηση του στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας, ο Υφυπουργός Υγείας. Μάλιστα, ο Β. Κοντοζαμάνης δήλωσε ότι σύντομα θα προχωρήσει η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να τεθεί ένα διαφανές πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς και προβλεψιμότητα στην αγορά.

«Σε ό,τι αφορά τις ακριβές θεραπείες θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να αντέξει το κόστος το σύστημα υγείας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΦ. Δ. Φιλίππου, συμπληρώνοντας πως μόνο από την εισαγωγή καινοτόμων θεραπειών σε 3 κατηγορίες νοσημάτων το κόστος αναμένεται να διαμορφωθεί το 2021 στα 150 εκατ. ευρώ .

Διαβάστε αναλυτικά για το Ταμείο Φαρμακευτικής Καινοτομίας στο news4health.gr



via Ειδήσεις https://ift.tt/33THQI5
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη