Πάνω από 1.000 παραβάσεις των μέτρων ανήμερα των Χριστουγέννων

INTIME

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα και Δημοτική Αστυνομία) έκαναν την Παρασκευή, 25.12.2020 συνολικά 58.206 ελέγχους για τα μέτρα κατά του κορονοϊού και κατέγραψαν 1.063 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 335.450€. Η Ελληνική Αστυνομία έκανε τον κύριο όγκο των ελέγχων (56.861).

Οι κυριότερες παραβάσεις είναι η μη χρήση μάσκας – μη τήρηση αποστάσεων, η μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα), η μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου (εξυπηρέτηση πελατών μόνο με ραντεβού-clickaway, τήρηση μέγιστου αριθμού πελατών βάσει τ.μ., κ.α.).

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις

1) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 3 συλλήψεις συνολικά, για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

2) Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ και 3.000€ αντίστοιχα σε ιδιοκτήτρια και προσωρινά υπεύθυνο κομμωτηρίου, στην Περιφέρεια Αττικής.

3) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο, 3.000€ σε καφενείο, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

4) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιώτη, διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης για μη τήρηση των μέτρων διασποράς του «COVID-19». Παράλληλα, του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000€, ενώ βεβαιώθηκαν και άλλα 10 διοικητικά πρόστιμα των 300€ στους συμμετέχοντες στη συνάθροιση, στη Θεσσαλονίκη.

5) Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ σε ιδιώτη για διοργάνωση συνάθροισης σε αποθήκη και άλλα τέσσερα 4 διοικητικά πρόστιμα των 300€ στους συμμετέχοντες στη συνάθροιση, στην ΠΕ Ροδόπης.

6) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ σε ιδιώτη για διοργάνωση συνάθροισης, στην Περιφέρεια Κρήτης.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2KBzBKh
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη