13033: Τι θα στείλουμε για ρεβεγιόν για να πάμε από σπίτι σε σπίτι

13033: Τι θα στείλουμε για ρεβεγιόν για να πάμε από σπίτι σε σπίτι

Μια από τις πολλές διαφορές από τα περσινά Χριστούγεννα και τις γιορτές, είναι και τα ρεβεγίον. Φέτος δεν θα γιορτάσουμε όπως ξέραμε και θα το κάνουμε για το καλό όλων, αφού ο κορονοϊός συνεχίζει να μας απειλεί.

Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά -παραμονή και ανήμερα- σύμφωνα με τα νέα μέτρα, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των εννέα ατόμων τα οποία θα πρέπει να προέρχονται το πολύ από δύο οικογένειες, ενώ δεν θα αλλάξει τίποτα στην απαγόρευση μετακινήσεων από τις 22:00 έως τις 05:00.

Τι sms στέλνω για να παώ από σπίτι σε σπίτι τις μέρες των γιορτών;

Για να μεταβούμε χωρίς πρόστιμο στο σπίτι που θέλουμε να κάνουμε ρεβεγιόν μόνο για την παραμονή ή ανήμερα τα Χριστούγεννα και τις αντίστοιχες ημέρες της Πρωτοχρονιάς θα πρέπει να στείλουμε τον κωδικό 6 με sms στο 13033, ενώ θα μπορεί να γίνει με την ειδική βεβαίωση κυκλοφορίας από το forma.gov.gr

Πρόκειται για τον κωδικό του sms που μέχρι σήμερα στέλναμε, έως τις 22:00, για σωματική άσκηση ή βόλτα με το κατοικίδιο και μετά τις 22:00.

SMS - 13033

Φέτος λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που θα παραμείνει κανονικά σε ισχύ καθόλα την διάρκεια των εορτών θα κάνουμε ρεβεγιόν το μεσημέρι, ή νωρίς το απόγευμα, πολύ μέχρι τις 21:00. Εκείνη την ώρα θα πρέπει θα ξεκινήσει η αποχώρηση της μιας οικογένειας. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να διανυκτερεύσουν στο σπίτι που θα κάνουν το ρεβεγιόν.

Μάλιστα, από την κυβέρνηση τονίζουν ότι η συμπλήρωση των 9 ατόμων θα πρέπει να γίνει με στενά συγγενικά πρόσωπα και όχι φίλους.

Στο κυβερνητικό επιτελείο φοβούνται περισσότερο τα ρεβεγιόν για διασπορά του φονικού ιού.

Το ρεβεγιόν και οι μετακινήσεις και η παραμονή στον ίδιο χώρο των ανθρώπων που δεν είχαν είχαν σχέση μεταξύ τους και δεν είχαν επαφή τον τελευταίο μήνα, μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο κύμα διασποράς.

Εναλλακτικά του sms στο 13033, μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση.

Βεβαίωση Κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (PDF)
Βεβαίωση Κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (DOCX)

Χειρόγραφη Βεβαίωση

Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

Όνομα/Επίθετο
Διεύθυνση Κατοικίας
Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή



via Ειδήσεις https://ift.tt/3pbh1XZ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη