Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν περισσότερα από 150.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν περισσότερα από 150.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα

Συνελήφθη κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, 41χρονος ημεδαπός, ενώ με περαιτέρω έρευνες η ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψε αποθήκη με πάνω απο 150.000 λαθραία πακέτα.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (16-12-2020) στην περιοχή της Διαλογής Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντόπισαν εντός οχήματος ιδιοκτησίας του 41χρονου (1.000) πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, οπότε και συνελήφθη.

Ακολούθησαν έρευνες σε αποθήκη από την οποία είχε εξέλθει νωρίτερα ο συλληφθείς και σε τρία αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα σε προαύλιο περιφραγμένο χώρο της, κατά τους οποίους βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

α) (152.729) πακέτα τσιγάρα τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου,

β) (892) συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου,

γ) (2) φορητές ηλεκτρονικές συσκευές παρεμβολής – απενεργοποίησης σήματος.

πακετα ελασ2

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της ίδιας Διεύθυνσης, που διενεργεί την προανάκριση, για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στον «Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα», ενώ σε βάρος του επιβλήθηκε επιπλέον, διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση περιορισμού μετακίνησης κατ' εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Από την επιπλέον αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η εν λόγω αποθήκη, είχε μισθωθεί από 37χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.via Ειδήσεις https://ift.tt/34lY6BS
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.