Γιάννης Σαρακιώτης: 1,5 χρόνο χωρίς ΤΕΒΑ η Φθιώτιδα. Ακούει κανείς;

Για ποιο λόγο δεν πραγματοποιήθηκαν διανομές τροφίμων και λοιπών βασικών υλικών αγαθών κατά το δεύτερο 6μηνο του 2019 καθώς και ολόκληρο το έτος 2020 στην Π.Ε. Φθιώτιδας, ρωτά ανάμεσα σε άλλα τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, στο πλαίσιο σχετικής ερώτησης που υπέβαλλε για το θέμα, την οποία και προσυπογράφει η πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Θεανώ Φωτίου.

Στο κείμενο της ερώτησης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «την ώρα που η χώρα βρίσκεται στην καρδιά της πανδημικής κρίσης, θα περίμενε κανείς από την Πολιτεία να ενισχύει τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, με τις διανομές να πολλαπλασιάζονται αντί να σταματούν. Σε κανέναν Δήμο της Π.Ε. Φθιώτιδας δεν έχουν πραγματοποιηθεί καθόλου διανομές του ως άνω προγράμματος κατά το δεύτερο μισό του έτους 2019 καθώς και ολόκληρο το 2020». Επιπροσθέτως, όπως επισημαίνει ο κ. Σαρακιώτης, δεν είναι δυνατόν εν μέσω μίας πρωτοφανούς πανδημικής κρίσης, αλλά και εν όψει των εορταστικών ημερών να μην υλοποιούνται δράσεις αλληλεγγύης που διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή και την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών.

Για τους παραπάνω λόγους και σε συνέχεια του παραπάνω κυρίαρχου ερωτήματος, ο κ. Σαρακιώτης καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν προκειμένου να διορθωθεί η υφιστάμενη κατάσταση και χιλιάδες δικαιούχοι της Π.Ε. Φθιώτιδας να απολαμβάνουν το ίδιο δικαίωμα με τους αντίστοιχους των Π.Ε. στις οποίες εξελίσσεται ομαλά η υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος, καθώς και να εξετάσουν την προοπτική αξιοποίησης των δυνατοτήτων που από τον περασμένο Απρίλιο, επιτρέπει η Ε.Ε. και να προβούν στη χορήγηση προπληρωμένης κάρτας για τρόφιμα, προς τους δικαιούχους του προγράμματος.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη