Κατασκοπεία στη Ρόδο: «Δεν είμαι κατάσκοπος» δηλώνει τώρα ο 52χρονος ναυτικός

Κατασκοπεία στη Ρόδο: «Δεν είμαι κατάσκοπος» δηλώνει τώρα ο 52χρονος ναυτικός

Αλλάζουν τα μέχρις στιγμής δεδομένα, όσον αφορά το θέμα της κατασκοπείας για την οποία κατηγορούνται ένας 35χρονος γραμματέας στο Τουρκικό Προξενείο στη Ρόδο και ένας 52χρονος ναυτικός πρώην μάγειρας πλοίου.

Ο δεύτερος, που έφτασε από την Κομοτηνή στη Ρόδο χθες το απόγευμα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδο, όπου του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ο 52χρονος έλαβε, όπως και ο 35άχρονος, προθεσμία ως αύριο το μεσημέρι για να απολογηθεί στην ανακρίτρια.

Ενώ αρχικά, στις πρώτες καταθέσεις του, ο 52άχρονος είχε αποδεχθεί τις κατηγορίες για «Κατασκοπεία κατά Συναυτουργία» και «Περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων» και είχε ομολογήσει τις πράξεις του χθες ενώπιον της ανακρίτριας, όπως αναφέρουν πληροφορίες σήμερα αρνείται οτιδήποτε τον αφορά.

Μέσω του συνηγόρου του, Στέλιου Αλεξανδρή, ανέφερε πως η γνωριμία με τον υπάλληλο του τουρκικού προξενείου έγινε μέσω μιας φίλης του, η οποία έμενε κοντά του στην Κομοτηνή και πως μαζί του έχει συναντηθεί 4 με 5 φορές σε κοινή θέα σε καφετέρια της Ρόδου και, πως όταν του ζήτησε να καταγράψει τα διακριτικά των πολεμικών μας σκαφών που ελλιμενίζονταν στο Καστελόριζο σταμάτησαν κάθε επαφή.

Στην πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς ο 52χρονος μάγειρας είχε αναφέρει, πως του ζητήθηκε μέσω μηνυμάτων και και τηλεφωνημάτων από τον 35άχρονο να του δίνει αναφορές και για τον αριθμό των οπλιτών, που μετέφερε σε κάθε του δρομολόγιο το πλοίο, στο οποίο εργαζόταν κάτι που έκανε.

Χθες ο 52άχρονος είπε στην ανακρίτρια, ότι τα στοιχεία του τηλεφώνου τα επεξεργάζονται ήδη οι αρχές, ενώ δεν έχει κανενός άλλους είδους Η/Υ προσθέτοντας, πως και η σύζυγός του ήταν ενήμερη για την υπόθεση και η οποία του συνέστησε, να διακόψει κάθε επαφή μαζί με τον 35άχρονο κάτι, που του είπε στην τελευταία τους συνάντηση.

Ο 35άχρονος του έστειλε, όπως είπε, με μήνυμα ένα πακέτο δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και για το λόγο αυτό σκέφτηκε να τον συναντήσει πάλι προκειμένου να τον πληρώσει για το έξοδό του αυτό, κάτι που τελικά δεν έγινε μέχρι και την 11η Δεκεμβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία ο γραμματέας του τηλεφώνησε χωρίς όμως να του απαντήσει.

Στους αστυνομικούς είχε πει πως κατά την πρώτη συνάντηση τους ο 35άχρονος τον ρώτησε αν ξέρει κι άλλους Έλληνες μουσουλμάνους, που να δουλεύουν σε πλοία τα οποία προσεγγίζουν το Καστελόριζο, ώστε να έρθει σε επαφή μαζί τους.

Δικηγόρος του 52άχρονου: Ο πελάτης μου είναι αθώος

Ο κ. Αλεξανδρής μιλώντας στην εφημερίδα Η ΡΟΔΙΑΚΗ δήλωσε, πως ο «εντολέας του είναι αθώος και ουδεμία σχέση έχει με την Τουρκία και ουδέποτε συνεργάστηκε με τον προξενικό Υπάλληλο, με τον οποίο είχε διακόψει τις σχέσεις του εδώ και μήνες.»



via Ειδήσεις https://ift.tt/3p8wlEL
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη