Κακοκαιρία: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για κίνδυνο πλημμύρων στην Αττική

INTIME

Κακοκαιρία: Αυξημένος ο κίνδυνος για πλημμύρες σε Δυτική και Βορειοανατολική Αττική τις επόμενες ώρες. Έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα. Σε ποιες περιοχές πρέπει να δείξουμε περισσότερη προσοχή σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. 

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται σχεδόν το σύνολο της επικράτειας με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους εξόχως έντονα και να δημιουργούν πολλά προβλήματα. Ειδικά στην Αττική, η μανία της βροχής είναι μεγάλη και γι αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ειδικά στις δυτικές περιοχές του νομού καθώς και στις βορειοανατολικές, όπου ο καιρός είναι ιδιαίτερα άστατος.

Ακόμα περισσότερη προσοχή συνιστάται στη Δυτική Αττική που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα τα προηγούμενα χρόνια καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα. Το ίδιο και στην βορειοανατολική Αττική.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχίσουν να πλήττουν και για το υπόλοιπο της ημέρας πολλές περιοχές της χώρας μας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η κακοκαιρία θα πλήξει τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική, κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, το δυτικό - βόρειο Αιγαίο καθώς και περιοχές του ηπειρωτικού κορμού που βρέχονται από αυτό, δηλαδή τη δυτική Κρήτη και τα νησιά ανατολικού - νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται εκτός από την Αττική και σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας έρχεται και από τα δυτικά μέσα στην Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2W2fJ4Z
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη