Η λίστα με τα καταστήματα που είναι ανοιχτά

Η λίστα με τα καταστήματα που είναι ανοιχτά

Η απόφαση για παράταση του lockdown συνοδεύτηκε και από «παραθυράκι» για άνοιγμα μεγάλων καταστημάτων όπως τα IKEA, Leroy Merlin, Κωτσόβολο, Plaisio, Media Markt αλλά μόνο για επαγγελματίες.

Προϋπόθεση για την είσοδο στο κατάστημα είναι όσοι εισέλθουν να έχουν επαγγελματικό ΑΦΜ. Πρέπει να διαθέτει βεβαίθωση άδειας κυκλοφορίας επιτηδευματία ή ελευθερου επαγγελματία ή μέλους διοίκησης από το σύστημα Εργάνη ή να έχει εκτυπώσει τα στοιχεία μητρώου από το Taxisnet ή να διαθέτει δελτίο επαγγελματικής ταυτότητας.

Πρώτα άνοιξαν τα Leroy Merlin ενώ ακολούθησαν τα Praktiker και τα ΙΚΕΑ. Ο όμιλος Φουρλής εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει και άλλα καταστήματα. Παράλληλα θα ακολουθήσουν και τα καταστήματα «Καύκας». 

Πρώτο το Πλαίσο άνοιξε 12 καταστήματά του ενώ θα ξεκινήσουν να λειτουργούν φυσικά καταστήματα και των Public και Media Markt.

Επιτρέπονται αγορές μόνο με έκδοση τιμολογίου, ενώ για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κάποιος να αξιοποιήσει φιλία ή συγγένεια με επαγγελματία απαγορεύεται η είσοδος συνοδού στο κατάστημα. Από αύριο αναμένεται να προχωρήσει σε άνοιγμα μέρους των καταστημάτων της και η αλυσίδα Κωτσόβολος. Συνολικά αναμένεται να προχωρήσει στη λειτουργεία 70 καταστημάτων.

Το «παραθυράκι» αυτό περιέχεται στο ΦΕΚ για την παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

Ανοιχτά τα εποχικά καταστήματα

Με απόφαση της κυβέρνησης από τη Δευτέρα έχουν ανοίξει τα εποχικά είδη όπου οι πολίτες μπορούν να επισκεφτούν αφού στείλουν SMS με τον κωδικό 2 στο 13033. Ενώ μέχρι και χτες είχε «κλειδώσει» το άνοιγμα των καταστημάτων εντούτοις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με σημερινές του δηλώσεις «ψαλιδίζει» τις πιθανότητες τονίζοντας ότι «το άνοιγμα δεν θα μοιάζει με αυτό που είχαν φανταστεί πολύ».via Ειδήσεις https://ift.tt/3qES09n
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.