Δήλωση για τα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης σε επιχειρήσεις και εργαζομένους που ανήκουν στην Π.Ε. Φθιώτιδας

Δήλωση για τα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης

σε επιχειρήσεις και εργαζομένους που ανήκουν στην Π.Ε. Φθιώτιδας

Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση, στήριξε έμπρακτα επιχειρήσεις και εργαζόμενους, σε ολόκληρη την Ελλάδα, μέσω δράσεων και χρηματοδοτικών εργαλείων που σχεδίασαν και υλοποίησαν τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Δράσεις και εργαλεία όπως η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, το κεφάλαιο κίνησης στο πλαίσιο του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ) και το Ταμείο Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, καθώς και οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας:

Επιχειρήσεις – Ελεύθεροι Επαγγελματίες

§  33,5 εκατ. ευρώ έχουν χορηγηθεί, συνολικά, μέσω των τεσσάρων κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε 8.169 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με μέσο όρο ενίσχυσης τα 4.101 ευρώ.

§  38,5 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 336 δάνεια, έχουν ήδη εγκριθεί μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας και του ΤΕΠΙΧ ΙΙ. 

§  5,9 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί μέσω της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, σε 5.868 ΑΦΜ.

 

Εργαζόμενοι

§  8,6 εκατ. ευρώ έχουν λάβει οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας, μέσω της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

 

Συμπερασματικά, μέχρι σήμερα, έχει χορηγηθεί για τη στήριξη επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και εργαζομένων της Π.Ε. Φθιώτιδας συνολικά 86,5 εκατ. ευρώ.

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους όλης της χώρας, για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να ξεπεράσουν την πρωτόγνωρη δοκιμασία και, σταδιακά, να ανακάμψουν.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη