Το ασύλληπτα γρήγορο Ίντερνετ που υπόσχεται να φέρει στην Ελλάδα ο Elon Musk - Θα έχουμε δορυφορικό Ίντερνετ στην Ελλάδα από τις Θερμοπύλες;

Θα έχουμε δορυφορικό Ίντερνετ στην Ελλάδα;

Αν κουράστηκες με τη σύνδεση που έχεις και θέλεις πιο γρήγορο Ίντερνετ μπορεί οι ευχές σου να γίνουν πραγματικότητα, απλά θα πρέπει να περιμένεις λίγο!

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του moneyreview.gr, ο Elon Musk ετοιμάζεται να φέρει στην Ελλάδα ένα γρήγορο, δορυφορικό Ίντερνετ για όλους. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα άτομα του project βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αλλά και με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προκειμένου να τους δοθεί η απαραίτητη άδεια. 

Πότε θα έρθει το ασύλληπτα γρήγορο Ίντερνετ;

Η κάλυψη της Ελλάδας από τους δορυφόρους του προγράμματος Starlink της SpaceX στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2021.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα τιμολογείται γύρω σο 20% ακριβότερα, όμως, θα παρέχει 100% κάλυψη της ελληνικής επικρατείας και υπόσχεται ταχύτητες που φτάνουν και τα 150 mbps.

Πώς θα συνδεθούν οι χρήστες;

Όσοι ενδιαφέρονται, θα πρέπει να έχουν ένα δορυφορικό πιάτο, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στους δορυφόρους της Starlink, οι οποίοι θα συνδέονται με έναν επίγειο σταθμό, ο οποίος πιθανότατα θα αναπτυχθεί είτε στην Νεμέα είτε στις Θερμοπύλες

Το Starlink είναι ένα σύστημα δορυφόρων που έχει κατασκευαστεί απ’ την SpaceX για την παροχή δορυφορικού διαδικτύου.

Το Δορυφορικό Διαδίκτυο (Internet over Satellite) είναι η παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών με υψηλές ταχύτητες.

Σου έχει σπάσει τα νεύρα το WiFi; Όσα μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την ταχύτητα

Το σύστημα δορυφόρων της SpaceX αποτελείται από χιλιάδες μικρούς δορυφόρους σε χαμηλή γήινη τροχιά, σε συνδυασμό με πομποδέκτες εδάφους (επίγειους σταθμούς). Το συνολικό κόστος του δεκαετούς έργου για το σχεδιασμό, την κατασκευή και την ανάπτυξη του Starlink από την SpaceX εκτιμάται περίπου στα 10 δις. δολ.

Έχεις αργό Internet; Δες αναλυτικά όσα δικαιούσαι

Το Starlink ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 2015, με τους δύο πρώτους δοκιμαστικούς δορυφόρους να μπαίνουν σε τροχιά τον Φεβρουάριο του 2018. Ακόμα δύο δορυφόροι και η πρώτη μαζική εκτόξευση δορυφόρων πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2019, όταν οι πρώτοι 60 λειτουργικοί δορυφόροι μπήκαν σε τροχιά.

Απ’ τις αρχές του τρέχοντος έτους, η SpaceX εκτοξεύει 60 δορυφόρους ανά φορά, με στόχο την ανάπτυξη των 1.584 δορυφόρων για την παροχή διαδικτύου παγκόσμιος έως τα τέλη του 2021- 2022.

ipop.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη