Έντονη ανησυχία Τσιόδρα για Δυτ. Αττική όπου «ξαναφουντώνει» ο κορονοϊός - «Καμπανάκι» από Κικίλια

Έντονη ανησυχία Τσιόδρα για Δυτ. Αττική όπου «ξαναφουντώνει» ο κορονοϊός - «Καμπανάκι» από Κικίλια

Την ιδιαίτερη ανησυχία του Σωτήρη Τσιόδρα για εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Δυτική Αττική ανέφερε χθες ο Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση των ΜΜΕ.

Οπως αποκάλυψε, μετά την συζήτηση που είχε με τον λοιμωξιολόγο, έχουν αρχίσει να αυξάνονται τα κρούσματα και οι νοσηλευμένοι στην περιφέρεια της Δυτικής Αττικής, κάτι που τον ανησυχεί ιδιαίτερα. Παρά την μείωση των κρουσμάτων πανελλαδικά, η Δυτική Αττική παρουσιάζει αυξητικά σημάδια, με τον κ. Τσιόδρα να κρούει καμπανάκι για την περιοχή βλέποντας την άνοδο στο ποσοστό θετικότητας του ιού.

Το πρόβλημα επηρεάζει και τα νοσοκομεία, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ως χθες νοσηλεύονταν 38 ασθενείς με κορωνοϊό στο Θριάσιο, 16 στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα, 75 στο Αττικόν, 23 στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και 24 στο Τζάνειο.

Για ποιες περιοχές έκρουσε καμπανάκι ο Τσιόδρας

Οπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανησυχεί ιδιαίτερα για τις εξής περιοχές:

Δυτική Αττική
Πιερία
Δράμα
Κιλκίς
Πέλλα
Ημαθία
Φλώρινα
Λάρισα
Θεσσαλονίκη

Είναι οι περιοχές που τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζουν τα περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σύμφωνα με όσα μετέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Ο κ. Κικίλιας με την σειρά του έθεσε ερωτήματα προς τους πολίτες εν όψει των γιορτών. Ο υπουργός Υγείας σε μια προσπάθεια ακόμη να τονίσει το πόσο σημαντικό είναι να τηρούνται τα μέτρα, δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου προς τους πολίτες.

«Με αυτά τα ημερήσια κρούσματα, προτεραιοποιούμε σαν κοινωνία το μήνυμα των Χριστουγέννων ή υπερτερεί η ατομική αίσθηση της αντίληψής μας για τα πράγματα; Είμαστε μια κοινωνία αλληλεγγύης;», διερωτήθηκε και συνέχισε: «Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία; Η κινητικότητα έχει επιδείξει μικρή αυξητική τάση, παρά το lockdown. Το ερώτημα που τίθεται, και είναι απλό και σκληρό, είναι το πού νοσηλεύει κανείς τους συμπολίτες του, πού μπορεί να βρει ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας, αν δυσκολέψουν τα πράγματα».

Είπε επίσης ότι μετά από πέντε βδομάδες lockdown υπάρχει μία ισορροπία στον αριθμό των εισαγωγών, αλλά και όσον παίρνουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία με Covid. «Εάν πράγματι υπάρξει τρίτο κύμα όπως λένε κάποιοι επιστήμονες ή συνεχιστεί η διασπορά» ο υπουργός Yγείας αναρωτήθηκε «που θα νοσηλεύουμε τους συμπολίτες μας εάν και εφόσον αυξηθούν τα κρούσματα μετά από τον εφησυχασμό την χαλάρωση η ενδεχομένως και την άρση κάποιων μέτρων;». 



via Ειδήσεις https://ift.tt/340fA6G
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.