Δεύτερες σκέψεις για τα καταστήματα λιανικής, ανοιχτό παράθυρο για νέα παράταση και ψώνια στο παραπέντε

Δεύτερες σκέψεις για τα καταστήματα λιανικής, ανοιχτό παράθυρο για νέα παράταση και ψώνια στο παραπέντε

Έρχονται ανακοινώσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων από την κυβέρνηση - Αύριο ή το αργότερο το Σάββατο

Σε τεντωμένο σκοινί ακροβατεί η κυβέρνηση με τους λοιμωξιολόγους να πατούν φρένο για το άνοιγμα των καταστημάτων και την κυβέρνηση θα προσπαθεί να συγκεράσει την άποψη των λοιμωξιολόγων με το προσεκτικό άνοιγμα της αγοράς προσπαθώντας να σώσει τις επιχειρήσεις από μεγάλη οικονομικό κραχ.

Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα βελτιώνεται με πολύ αργούς ρυθμούς, τα ιικα επίπεδα στη χώρα είναι υψηλά και δεν έχουν φτάσει σε σημείο που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν μία χαλάρωση των μέτρων, όπως τονίζουν.

Οπως προκύπτει, οι λοιμωξιολόγοι έχουν εκφράσει πολλές επιφυλάξεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου, καθώς βλέπουν υπερμετάδοση του κορονοϊού. Ορισμένες περιοχές μάλιστα, όπως η Δυτική Αττική αλλά και πόλεις στην περιφέρεια, παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις στα κρούσματα και αυτό είναι που τους κάνει να σκέφτονται το ενδεχόμενο να προτείνουν να μην ανοίξει το λιανεμπόριο.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΙΣ, Αθ. Εξαδάκτυλου στον ΣΚΑΪ: «Ελπίζω να μην έχουμε μετέωρα βήματα. Στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και την Ήπειρο, που έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα, δεν θα είναι καθόλου καλή ιδέα να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 14 Δεκεμβρίου. Και δεν ξέρω πόσο καλή είναι και για την υπόλοιπη Ελλάδα, με εξαίρεση κάποιες περιοχές που έχουν εξαιρετική εικόνα».

Οι παράγοντες που θα κρίνουν το άνοιγμα στο λιανεμπόριο

Οπως τόνισε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάσης, υπάρχουν τρία σημεία τα οποία θα κρίνουν αν η κυβέρνηση θα ανοίξει ή όχι το λιανεμπόριο την επόμενη εβδομάδα. Ο υφυπουργός ανέφερε πως εξετάζεται το άνοιγμα των καταστημάτων που δεν θα προκαλέσουν μεγάλη κινητικότητα του πληθυσμού, αλλά και δεν θα αποτελούν επικίνδυνες εστίες διασποράς του κορονοϊού. Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στις «πράσινες» περιοχές να ανοίξουν περισσότερες δραστηριότητες. Ωστόσο υπογράμμισε πως ό,τι ανοίξει θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή. Ουσιαστικά οι τρεις παράγοντες που θα κρίνουν το επόμενο βήμα στην άρση των μέτρων είναι η κινητικότητα των πολιτών, οι εστίες διασποράς και οι πράσινες ζώνες.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2VZb1oL
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη