Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Φιλιππόπουλος, θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο

pexels

Πέθανε σήμερα Κυριακή 27/12, σε ηλικία 92 ετών, ο ηθοποιός Νίκος Φιλιππόπουλος.

Την είδηση του θανάτου, έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Νίκος Φιλιππόπουλος γεννήθηκε στον Βόλο το 1928 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Σπούδασε επίσης ραδιοσκηνοθεσία, αλλά και βυζαντινή και ευρωπαϊκή μουσική.

Σε παιδική ηλικία, συμμετείχε στην εκπομπή Η ώρα του παιδιού (Αντιγόνη Μεταξά) ενώ έπαιξε στο θέατρο της Αντιγόνης Μεταξά.

Αργότερα έλαβε μέρος σε πολυάριθμες ραδιοφωνικές εκπομπές και ανέπτυξε εκτεταμένη σκηνοθετική δραστηριότητα: σκηνοθέτησε πολλά θεατρικά έργα ελληνικού και ξένου δραματολογίου, ιστορικά και λαογραφικά χρονικά, εκπομπές συνέχειας με θρησκευτικά θέματα κ.α.

Διασκεύασε διάφορα θεατρικά κείμενα όλο το 1928. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1945. Από τότε και έως το 1982, έλαβε μέρος σε 62 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Η πιο γνωστή παρουσία του στον κινηματογράφο ήταν η ερμηνεία του Θεμιστοκλή (αδελφού της Μάρως Κοντού), στην ταινία "Η γυνή να φοβήται τον άντρα".

Ήταν σύζυγος της ηθοποιού Λευκής Βεντουράτου.

Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Φιλιππόπουλος

Φιλμογραφία

Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965) [Θεμιστοκλής- αδελφός της Μάρως Κοντού]
Διαβόλου κάλτσα (1961) [εκπαιδευόμενος ηθοποιός]
Ποια είναι η Μαργαρίτα (1961)
Κόκκινος βράχος (1949)
Παιδιά της Αθήνας (1947) [Αλέκος Δώνης, αδελφός Μαρίας]
Αδούλωτοι σκλάβοι (1946)



via Ειδήσεις https://ift.tt/38CuFwO
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.