ΓΣΕΕ-ΕΚΑ: Έντονες αντιδράσεις από τα συνδικάτα, καταγγέλλουν τις προσαγωγές συνδικαλιστών έξω από το Μαξίμου

eurokinissi

Την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ και του Εργατοϋπαλληλικου Κέντρου Αθήνας η σημερινή προσαγωγή στο αστυνομικό τμήμα του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού, καθώς επίσης και του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, επειδή προχώρησαν σε μία συμβολική διαμαρτυρία, με σύνθημα #ΠΕΙΝΑΜΕ, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι εργαζόμενοι στην εστίαση και στον τουρισμό έχουν βιώσει όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ κατά κόρον τα τραγικά -και στην αγορά εργασίας- αποτελέσματα της πανδημίας και σήμερα οι τρεις συνδικαλιστές προχώρησαν σε μία συμβολική κίνηση τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχοντας μαζί τους νόμιμη άδεια μετακίνησης ως εκλεγμένα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας και του ΕΚΑ.

«Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι, όπως και οι εργαζόμενοι που εκπροσωπούν, ενδιαφέρονται για την προστασία του κοινωνικού συνόλου και θέλουν να τελειώσει εδώ και τώρα αυτός εφιάλτης για να επιστρέψουν στις δουλειές τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Γι' αυτό, αντί των χιλιάδων μελών τους που πεινάνε λόγω πανδημίας, στο δρόμο σήμερα απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου, βρέθηκαν μόνο τρεις συνδικαλιστές για να αναρτήσουν ένα πανό. Μάλλον παίζει ρόλο ο τόπος για να χαρακτηριστεί μία μετακίνηση άσκοπη ή παράνομη».

«Αφού η κυβέρνηση ενδιαφέρεται τόσο για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, να φροντίσει άμεσα να τερματίσει τις παράνομες μετακινήσεις τους χώρους εργασίας, με τις ψευδείς βεβαιώσεις αδήλωτων και σε αναστολή εργαζομένων ή δηλωμένων με τηλεργασία. Να κλείσει κάθε «παράθυρο» νομικό που επιτρέπει να δηλώνονται οι αναστολές των εργαζομένων στο τέλος κάθε μήνα και όχι, όπως είναι το σωστό, στην έναρξη της αναστολής εργασίας. Να λάβει εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, αλλά και όλων των εργαζομένων σε εποχικά επαγγέλματα, σύμφωνα με τη διάταξη νόμου που απέστειλε η ΓΣΕΕ στους αρμόδιους Υπουργούς».

Παράλληλα το ΕΚΑ ανέφερε ότι σε επικίνδυνο αντεργατικό κατήφορο διολισθαίνει η κυβέρνηση, που αντί να σκύψει πάνω στα προβλήματα των εργαζομένων προχωρά σε συλλήψεις των εκπροσώπων τους.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει τις συλλήψεις των συναδέλφων Γενικού Γραμματέα του ΕΚΑ Κώστα Κουλούρη και των Γιώργου Χότζογλου και Παναγιώτη Κούκο, προέδρου και γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού αντίστοιχα, γιατί «διεκδίκησαν τα αυτονόητα… να κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι Χριστούγεννα. Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό και απαιτούμε την οικονομική στήριξη όλων των ανέργων εν όψει εορτών».



via Ειδήσεις https://ift.tt/2KwxOFM
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη