Μετά το Σούνιο... έρχεται τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες

intime

ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει τροπολογία για τα πόθεν έσχες μετά τα όσα ειπώθηκαν για το ακίνητο που νοικίαζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Σούνιο.

Όπως είχε προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που έδωσε στον ΑΝΤ1 το πρωί, στο επόμενο νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία που θα υποχρεώνει τα μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, αλλά και δημοσιογράφους, εκδότες και άλλα πρόσωπα με σημαντικές πολιτικές ή θεσμικές θέσεις να δηλώνουν στο «πόθεν έσχες» όχι μόνο το ύψος του τραπεζικού δανεισμού τους, αλλά και όλη την πορεία και τις ρυθμίσεις των δανείων.

Η αιτιολογική έκθεση, σύμφωνα με το προσχέδιο της τροπολογίας που έδωσε η Κουμουνδούρου στη δημοσιότητα, αναφέρει τα εξής:

«Προκειμένου να ενισχυθεί η διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα και εν γένει στους θεσμούς προτείνουμε για πρόσωπα που κατέχουν σημαντικές πολιτικές ή θεσμικές θέσεις, λ.χ. για τα μέλη της κυβέρνησης ή της Βουλής, αλλά και για πρόσωπα που κατέχουν κρίσιμες θέσεις επιρροής της κοινής γνώμης γύρω από πολιτικά και οικονομικά ζητήματα, ως δημοσιογράφοι, εκδότες κλπ,

α) την επέκταση της υποχρέωσης υποβολής αρχικής ή ετήσιας δήλωσης «πόθεν έσχες»

β) η επέκταση αυτή αφορά εμπλουτισμό της δήλωσης που ήδη γίνεται σε σχέση με τον τραπεζικό δανεισμό τους, ώστε να περιλαμβάνεται η υποχρέωση ανάρτησης πρόσθετων αποδεικτικών εγγράφων στα οποία αποτυπώνονται δεδομένα που λειτουργούν ως ενδείξεις φαινομένων έμμεσης επαύξησης περιουσίας ή έμμεσης βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης των υποχρέων, όπως λ.χ. μπορεί να γίνεται με την παροχή αδικαιολόγητα ευνοϊκών αντιπαροχών, χαριστικών πράξεων ή ιδιαίτερα ευνοϊκών ρυθμίσεων, διαγραφών ή αναστολών καταβολής οφειλών.

γ) τέλος, προστίθεται ως υποχρέωση η υποβολή δήλωσης και η ανάρτηση των αντίστοιχων αποδεικτικών εγγράφων που αφορούν τα στοιχεία των μισθωτικών σχέσεων στις οποίες συμμετέχουν οι υπόχρεοι είτε ως μισθωτές, είτε ως εκμισθωτές».via Ειδήσεις https://ift.tt/3oV04Bd
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.