Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη - Δείτε εικόνες και βίντεο

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη - Δείτε εικόνες και βίντεο

Μεγάλη μέρα σήμερα καθώς στην Ευρώπη ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού. Δείτε εικόνες από τα πρώτα εμβόλια. Στις 13:00 εμβολιάζεται στην Ελλάδα η πρώτη νοσηλεύτρια.

Ιταλία, Κύπρος, Ισπανία, Τσεχία έχουν ήδη αρχίσει από νωρίς σήμερα να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Στο νοσοκομείο Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης, εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού, οι πρώτοι τρεις Ιταλοί πολίτες. Μια γιατρός, μια νοσοκόμα και ένα μέλος του βοηθητικού προσωπικού του νοσοκομείου. 

«Αισθάνομαι πολύ καλά. Η απόφαση να εμβολιαστώ ήταν κάτι το αρκετά φυσικό. Προσφέρθηκα και επελέγην απ' τους πρώτους, αλλά και ως σύμβολο, για να δείξουμε ότι πρέπει να εμπιστευθούμε και να πιστέψουμε αυτή την επιλογή», προσέθεσε η καθηγήτρια Μαρία Ροζάρια Καπομπιάνκι, υπεύθυνη του εργαστηρίου Ιολογίας του νοσοκομείου.

«Σήμερα η χώρα ξυπνά και πάλι» έγραψε στο Twitter ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Ο 84χρονος Αντρέας Ραουνάς, η 88χρονη Παναγιώτα Λοΐζου-Φυλακτού και ο διευθυντής του Μελάθρου Ευγηρίας Λευκωσίας, Άθως Μάτσα, ήταν οι πρώτοι πολίτες που έκαναν σήμερα το εμβόλιο για τη νόσο COVID-19 στην Κύπρο. Ο κ. Ραουνάς, ένοικος του Μελάθρου Ευγηρίας Λευκωσίας, μετέφερε την ευχή όλα να κυλήσουν ομαλά το επόμενο διάστημα και κάλεσε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μόνο με αυτή την ενέργεια μπορούμε να καταστρέψουμε τον κορονοϊό».

Μία 96χρονη σε οίκο ευγηρίας στην κεντρική Ισπανία ήταν ο πρώτος άνθρωπος στη χώρα που εμβολιάστηκε σήμερα κατά του κορονοϊού.

Η Αρασέλι Ροσάριο Ιδάλγο Σάντσεθ ομολόγησε, χαμογελώντας, ότι δεν αισθάνθηκε «τίποτα» όταν της έκαναν το εμβόλιο. Η κυρία με τα λευκά κοντά μαλλιά, που φιλοξενείται στο γηροκομείο Λος Όλμος στη Γουαδαλαχάρα, στη συνέχεια σηκώθηκε αργά, φόρεσε τη ζακέτα της και απομακρύνθηκε με τη βοήθεια ενός τροχήλατου περιπατητήρα.

 Και η Τσεχία ξεκίνησε σήμερα την εκστρατεία εμβολιασμού. Ο πρώτος που έκανε το εμβόλιο ήταν ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις στο Κεντρικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο στην Πράγα.

«Το εμβόλιο που έφθασε χθες από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια ελπίδα, μια ελπίδα ότι θα επιστρέψουμε στην κανονική ζωή», δήλωσε ο Μπάμπις, προτού εμβολιαστεί.

Λίγο μετά τον πρωθυπουργό, εμβολιάστηκε η Εμίλιε Ρεπίκοβα, 95 ετών, βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3psEeVS
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη