Παγώνη: Κάθε οικογένεια μόνη της στο ρεβεγιόν - Ούτε Απόκριες ούτε Πάσχα σε κανονικές συνθήκες

Παγώνη: Κάθε οικογένεια μόνη της στο ρεβεγιόν - Ούτε Απόκριες ούτε Πάσχα σε κανονικές συνθήκες

Για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως τα 693 κρούσματα που ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ δεν είναι αντιπροσωπευτικά της κατάστασης διότι τα Σαββατοκύριακα δεν γίνονται τόσο πολλοί έλεγχοι.

Όπως είπε η Ματίνα Παγώνη πάνω από 3000 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορονοϊό στη χώρα μας, ποσοστό από τους οποίους διασωληνώνεται ή χάνει τελικά τη μάχη.

Η γιατρός έκανε λόγο και για την ψυχολογική πίεση που ασκείται στον κόσμο ο οποίος μπροστά στους αριθμούς κάνει υπομονή.

Παράλληλα μίλησε για την έξαρση των ιώσεων: «Από τέλος Δεκεμβρίου έως Φεβρουάριο είναι η περίοδος έξαρσης των ιώσεων. Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα μέρα τη μέρα. Αν έχουμε έξαρση της πανδημίας, τα πράγματα θα είναι ανεξέλεγκτα», ανέφερε η κυρία Παγώνη ενώ αναφέρθηκε και σε μία πρόσφατη έρευνα η οποία ανέδειξε ότι οι άνδρες έχουν τριπλάσιο κίνδυνο από τις γυναίκες να νοσήσουν σοβαρά από κορονοϊό. «Περισσότεροι άντρες πεθαίνουν από κορονοϊό ή διασωληνώνονται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ διευκρίνισε σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ότι βάσει των έως τώρα στοιχείων, αυτά θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν με μεγάλη προσοχή στις 7 Ιανουαρίου.

Για το click away είπε ότι στις γυναίκες δεν αρέσει αυτό το στιλ αγορών και ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι δεν έχουν τη διάθεση για ηλεκτρονικές αγορές.

Για το ρεβεγιόν με τα 9 ατομα είπε ότι μπορεί να μας δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.

«Δύο οικογένειες μπορεί να σημαίνει ότι αν υπάρχει ενας ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσουν όλοι. Η κάθε οικογένεια μόνη της για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον ιό. Μια μέρα καθόμαστε σπίτι μας».

Σχετικά με το εμβόλιο διευκρίνισε πως οι εμβολιασμοί δεν θα γίνονται στα φαρμακεία, απλώς εκεί θα κλείνεται το ραντεβού ενώ κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ούτε Απόκριες, ούτε Πάσχα μπορούμε να κάνουμε σε κανονικές συνθήκες».



via Ειδήσεις https://ift.tt/2K0FjVK
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη