COSMOTE: νέα επένδυση σε φάσμα για ανάπτυξη υπηρεσιών 5G

COSMOTE: νέα επένδυση σε φάσμα για ανάπτυξη υπηρεσιών 5G

 Επένδυση ύψους 123 εκατ. ευρώ, με το σύνολο του ποσού να καταβάλλεται από την COSMOTE εντός 2020. Δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις φασματικές περιοχές των 700MHz, 2GHz, 3,4-3,8GHz και 26GHz κατοχύρωσε η COSMOTE, μέσω της δημοπρασίας που διενήργησε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)

Σε νέα μεγάλη επένδυση προχώρησε η COSMOTE, προκειμένου να αποκτήσει δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων σε επιπλέον φασματικές περιοχές που θα της επιτρέψουν να αναπτύξει πλήρως τις απεριόριστες δυνατότητες του δικτύου 5G.

Το συνολικό ποσό που θα καταβάλει η εταιρεία για το νέο φάσμα που απέκτησε μέσω της δημοπρασίας που διενήργησε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ανέρχεται σε 123 εκατ. ευρώ. Το κόστος αυτό είναι επιπλέον των επενδύσεων ύψους 2 δισ. ευρώ που υλοποιεί ο Όμιλος ΟΤΕ στην Ελλάδα την τρέχουσα τετραετία, κυρίως για δίκτυα Νέας Γενιάς, σταθερής και κινητής. Η COSMOTE θα καταβάλλει το σύνολο του ποσού εντός του τρέχοντος έτους.

Αναλυτικά, η COSMOTE κατοχύρωσε:

· 2 φασματικά τμήματα συνολικού εύρους 2x10 MHz στη ζώνη συχνοτήτων των 700MHz αντί συνολικού τιμήματος 50,6 εκατ. ευρώ.

· 4 φασματικά τμήματα συνολικού εύρους 2x20 MHz στη ζώνη συχνοτήτων των 2GHz αντί συνολικού τιμήματος 35,3 εκατ. ευρώ.

· 15 φασματικά τμήματα συνολικού εύρους 150 MHz στη ζώνη συχνοτήτων των 3,4-3,8GHz αντί συνολικού τιμήματος 30,7 εκατ. ευρώ.

· 2 φασματικά τμήματα συνολικού εύρους 400 MHz στη ζώνη συχνοτήτων των 26 GHz αντί συνολικού τιμήματος 6,5 εκατ. ευρώ.

Η COSMOTE είναι ο μόνος πάροχος που απέκτησε πάνω από 100MHz εθνικής εμβέλειας στη ζώνη των 3,4-3,8GHz.

Όλα τα παραπάνω εκχωρούνται στην COSMOTE για δεκαπέντε έτη, με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα πέντε.

Επενδύοντας δυναμικά, η COSMOTE εξελίσσει το μεγαλύτερο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα για να προσφέρει στους συνδρομητές της υπηρεσίες 5ης γενιάς, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας. Η τεχνολογία 5G δεν αποτελεί απλά την επόμενη γενιά ασύρματης επικοινωνίας, αλλά εγκαινιάζει μια εποχή υψηλών ταχυτήτων και απεριόριστων δυνατοτήτων. Πρόκειται για μία από τις ταχύτερες και πιο αξιόπιστες τεχνολογίες που έχουμε γνωρίσει έως σήμερα και μελλοντικά θα αλλάξει θεαματικά τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε.



via Ειδήσεις https://ift.tt/34jwLjJ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη