ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αντίδραση της αγοράς στην επιθετική κίνηση της Reggeborgh

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αντίδραση της αγοράς στην επιθετική κίνηση της Reggeborgh

Η επενδυτική αγορά δεν είδε με καθόλου καλό μάτι την επιθετική κίνηση του Ολλανδικού fund Reggeborgh Invest να ζητήσει με εξώδικο την σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ και την διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου.

Η κίνηση αυτή του Ολλανδικού fund έρχονται μετά τα θετικά μηνύματα για απόκτηση των ηνίων της εταιρείας από δύο Έλληνες εφοπλιστές με το  25,8% της Ελλάκτωρ να φαίνεται πως περνάει στα χέρια των εφοπλιστών Καϋμενακη και Μπάκου.

H μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατέγραψε σήμερα απώλειες απάνω από 7%, ενώ πτώση σημείωσε και η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, βασικός μέτοχος της οποίας είναι η Reggeborgh. Στον αντίποδα ο κατασκευαστικός κλάδος σημείωσε άνοδο στο ταμπλό του . 

Η ολλανδική εταιρεία κατέχει ήδη ποσοστό 4,96% στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ενώ εάν ασκήσει το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς (call option) 26.882.023 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου (ποσοστό 12,5%), τότε δύναται να αυξήσει το ποσοστό της στον Όμιλο στο 17,51%.

Η ολλανδική εταιρεία, με έδρα το Rijssen της Ολλανδίας, απέκτησε δικαίωμα προαίρεσης στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ το οποίο αφορά στο ποσοστό του Λεωνίδα Μπόμπολα.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3m1F361
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη