Ρωσία: Προσφέρει 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου Sputnik V στην Ε.Ε.

Eurokinissi

Με ανάρτηση της δηλώνει οτι η ποσότητα είναι αρκετή για να εμβολιασθούν 50 εκατομμύρια άνθρωποι και έρχεται στον απόηχο του πολέμου που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ΕΕ και την AstraZeneca για την προμήθεια των εμβολίων.

Η Ρωσία είναι σε θέση να προμηθεύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση με 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά του κορονοϊού Sputnik V --ποσότητα αρκετή για να εμβολιασθούν 50 εκατομμύρια άνθρωποι-- το δεύτερο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

{https://twitter.com/sputnikvaccine/status/1355072610728607744}

Ο πόλεμος πάντως καλά κρατεί μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, της AstraZeneca θα πρέπει να χορηγείται σε ηλικίες 18 έως 64 ετών και έτσι η επιτροπή δεν επιτρέπει τη χρήση του σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Υπήρξε άμεση απάντηση ότι η AstraZeneca και οι παραγωγοί του ανέκαθεν ανέφεραν ότι είναι ασφαλές για τους ηλικιωμένους και o Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας δήλωσε την Πέμπτη ότι το εμβόλιο παρέχει επαρκή ανοσία σε ηλικιωμένους, ακόμη και αν τα δεδομένα σχετικά με το ακριβές επίπεδο προστασίας είναι ανομοιογενή.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε: «Αυτή είναι μια τοπική γερμανική απόφαση και ο EMA θα το εγκρίνει, όπως το καταλαβαίνω εγώ, για γενική χρήση και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ λογικό από πλευράς EMA, επειδή αυτό είναι το εμβόλιο που ο ίδιος ο MHRA (βρετανική ρυθμιστική αρχή) είπε ότι παράγει μια ανοσοαπόκριση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ως καλό εμβόλιο. Συνεπώς είμαι σίγουρος γι ' αυτό».

Παράλληλα, κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων διενήργησε επιθεώρηση στον τόπο παραγωγής εμβολίων της AstraZeneca και ζητήθηκε και γραπτώς από την AstraZeneca, να δημοσιοποιηθεί το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί αίτημα στο οποίο είχε συμφωνήσει.

Νωρίτερα ωστόσο έγινε γνωστό, ότι η Βρετανία, σύμφωνα με την υπουργό, αρμόδια για το σωφρονιστικό σύστημα, Λούσι Φρέιζερ, δεν θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για τις προμήθειες εμβολίων κατά της Covid-19 για λόγους ασφαλείας.

 



via Ειδήσεις https://ift.tt/3r0wJpH
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη