Παγώνη: «Σε περίπου 15 ημέρες θα δούμε τι αποτελέσματα έχει ο συνωστισμός»

eurokinissi

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, «σε περίπου 15 ημέρες θα δούμε τα αποτελέσματα του συνωστισμού», καθώς ανησυχούν οι εικόνες συνωστισμού από την Ερμού. Ενώ ξεκαθάρισε πως οι υφασμάτινες μάσκες είναι ασφαλείς, εφόσον είναι από συγκεκριμένο ύφασμα πάντα.

Η κυρία Παγώνη μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και είπε, «θα πρέπει να αυξηθούν τα τεστ, δεν υπάρχει άλλη λύση, πρέπει να γίνει καλή ιχνηλάτηση. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις 30-35 χιλιάδες τεστ, γιατί τώρα ανοίγουμε σταδιακά και δεν θέλουμε να φτάσουμε τα χάλια της Ευρώπης και της Αμερικής».

Σχετικά με την πλατφόρμα των δωρεάν τεστ κορονοϊού, αναφέρει πως «υπάρχει επιφυλακτικότητα, υπάρχει φόβος σχετικά με τα τεστ. Εμείς κάνουμε συχνά τεστ, παρότι έχουμε κάνει εμβόλιο αλλά απαιτούνται 15 ημέρες, γιατί μπορεί να νοσήσεις. Υπάρχει ένας λόγος: φοβούνται μήπως είναι θετικοί. Είναι ο στιγματισμός και ο φόβος του ότι δεν θα ήθελα να είμαι. Δεν έχουμε ξεπεράσει πολλά πράγματα».

Σχετικά με τις παραδόσεις εμβολίων δήλωσε, «Ενώ τα περιμέναμε λένε μείον 60% στην παραγωγή της Pfizer. Αν ισχύει η είδηση για την AstraZeneca ότι στους πάνω από 65 ετών έχει 8% αποτελεσματικότητα είναι σοβαρό. Μας έχουν μπερδέψει. Έχει δημιουργηθεί άγχος σε όλους μας. Όταν έχουμε στόχο 20-30 Ιουνίου να έχουμε 60% για να κάνουμε σχετική ανοσία και ξαφνικά λένε ότι δεν θα υπάρχουν εμβόλια, καταλαβαίνετε πόσο πίσω πηγαίνουν τα πράγματα».

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις, καθησύχασε εξηγώντας πως «αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι μεταλλάξεις μετά τις αναλύσεις που γίνονται, δείχνουν ότι «δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για το θέμα του εμβολίου και αν χρειαστεί μπορεί να γίνει προσαρμογή μέσα σε λίγες ημέρες. Αυτό είναι ενθαρρυντικό. Άρα παρακολουθούμε βλέπουμε και αναπροσαρμοζόμαστε. Δεν χρειάζεται αυτός ο πανικός».

«Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις υφασμάτινες μάσκες»

Βέβαια σχετικά με αυτές τις μάσκες ανέφερε πως πρέπει να είναι από συγκεκριμένα υφάσματα.

«Αυτές που μοιράστηκαν στα σχολεία πέρασαν από επιτροπή, ελέγχθηκαν και είδαν τα στρώματα που πρέπει να υπάρχουν στο ύφασμα και τις έστειλαν. Επειδή το θέμα το ξεκίνησε η Γαλλία, ο ΠΟΥ είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις υφασμάτινες μάσκες. Είναι ασφαλείς. Αν υπάρχουν αυτοσχέδιες μάσκες, μπορεί να μην είναι σωστές. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρέπει να αλλάζουν δύο φορές τη μέρα και πρέπει πλένονται και να σιδερώνονται».via Ειδήσεις https://ift.tt/39iyZCG
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.