Κορωπί: Δύο συλλήψεις για την κλοπή των 165.000 ευρώ από... κοτέτσι

Κορωπί: Δύο συλλήψεις για την κλοπή των 165.000 ευρώ από... κοτέτσι

Στην σύλληψη δυο αλλοδαπών, ενός Ινδού και ενός Πακιστανού για την κλοπή των 165.000 ευρώ από κοτέτσι στο Κορωπί, προχώρησαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής και της ασφάλειας Κορωπίου.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δυο ακόμη άτομα, Πακιστανικής υπηκοότητας. Κατά την διάρκεια της έρευνας στο χώρο που διέμεναν οι αλλοδαποί, σε ένα κοντέινερ στο Κορωπί, εντοπίστηκαν, 1.875 ευρώ, πλήθος αποδεικτικών μεταφοράς εμβασμάτων στη χώρα καταγωγής των κατηγορουμένων, μικροποσότητα κάνναβης, κινητά τηλέφωνα και πλαστά έγγραφα.

Το θύμα, ένας 52χρονος αγρότης, είχε καταγγείλει ότι του έκλεψαν τα χρήματα που είχε θάψει μέσα σε ντενεκέ στο κοτέτσι του στο Κορωπί.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μετά από έρευνα σε ένα κοντέινερ στο Κορωπί που έμεναν οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν 1.875 ευρώ, πλήθος αποδεικτικών μεταφοράς εμβασμάτων στη χώρα καταγωγής των κατηγορουμένων, μικροποσότητα κάνναβης, κινητά τηλέφωνα και πλαστά έγγραφα.

Τα μέλη της συμμορίας σύμφωνα με την αστυνομία έκαναν το τελευταίο διάστημα μεταφορές χρημάτων στη χώρα καταγωγής τους με μεγάλη συχνότητα. Εκτός από τους δράστες συνελήφθησαν τρεις ακόμη αλλοδαποί για πλαστογραφία εγγράφων και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Μετά από καταγγελία ημεδαπού για κλοπή σε βάρος του μεγάλου χρηματικού ποσού και επακόλουθης προανακριτικής έρευνας από το Τμήμα Ασφαλείας Κρωπίας που διερεύνησε την υπόθεση, διαπιστώθηκε η εγκληματική δράση συμμορίας που διέπραξε την ανωτέρω κλοπή κατά το χρονικό διάστημα από 28-8-2020 έως 26-9-2020. Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα μέλη της ανωτέρω συμμορίας.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κρωπίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 5-1-2021, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε εμπορευματοκιβώτιο που βρίσκονταν σε περιφραγμένο οικόπεδο στο Κορωπί Αττικής, δύο μέλη της συμμορίας που πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 21 και 22 ετών. Τα έτερα δύο μέλη της συμμορίας αναζητούνται.

Επιπλέον, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας τρεις αλλοδαποί για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και δύο εξ' αυτών για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- το χρηματικό ποσό των -1.875- ευρώ,
- πλήθος αποδεικτικών μεταφοράς εμβασμάτων στη χώρα καταγωγής των κατηγορουμένων,
- μικροποσότητα κάνναβης,
- κινητά τηλέφωνα και
- πλαστά έγγραφα

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το τελευταίο χρονικό διάστημα τα μέλη της συμμορίας πραγματοποιούσαν μεταφορές χρημάτων στη χώρα καταγωγής τους με μεγάλη συχνότητα.

Ακόμη, διερευνάται η συμμετοχή και έτερου αλλοδαπού στη μεταφορά του χρηματικού ποσού στη χώρα καταγωγής τους και έχει ζητηθεί η συνδρομή της Αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2L98hDh
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη