Το ποίημα φιλάθλων του Ολυμπιακού για την ομάδα τους το 1934

Δεκαετία '30 και συγκεκριμένα 1934. Άλλες εποχές, πολύ δε περισσότερο στον τρόπο που προσέγγιζαν οι φίλαθλοι το ποδόσφαιρο αλλά και την αντιπαλότητα. Τότε ένα είδος... πειράγματος ήταν να στέλνεις ποιήματα για την ομάδα σου σε αθλητική εφημερίδα.



Μια τέτοια περίπτωση βρήκαμε και στην εφημερίδα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ του 1934. Φίλαθλοι του Ολυμπιακού είχαν απαντήσει σε αντίστοιχους του Παναθηναϊκού για ένα ποίημα που είχαν φτιάξει και δημοσιεύσει στην ίδια εφημερίδα πριν από μέρες (σ.σ το ψάχνω αυτό το ποίημα και θα το δημοσιεύσω).

Ιδού λοιπόν η έμπνευση των φίλων του Ολυμπιακού. Με αναφορές στους παίκτες της ομάδας τους και πιο... βαριά φάση για τον αντίπαλο ότι "το τριφύλλι ας σκάσει από το πολύ του το κακό". Ούτε υβριστικά, ούτε για το πως συνουσιάζονται οι μάνες, οι αδερφές, οι γυναίκες των αντιπάλων κτλ.


Ωραία πράγματα. Δε συμφωνείτε;

Ακολουθήστε μας στο Facebook


from ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ https://ift.tt/3op0gb3
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη