1934: Οι Άγγλοι απαγορεύουν παρουσία Ελλήνων αθλητών σε αγώνες της Κύπρου

Βρισκόμαστε στο 1934 και η Κύπρος ακόμα βρίσκεται υπό την αγγλική κατοχή. Τον Ιανουάριο εκείνου του έτους, η αγγλική αρμοστεία ξεκαθαρίζει ότι απαγορεύει τη συμμετοχή Ελλήνων αθλητών στους Παγκύπριους Αγώνες.



Ήταν κάτι που θα συνέβαινε για πρώτη φορά καθώς οι Έλληνες αθλητές, μέχρι τότε λάμβαναν κανονικά μέρος στους Παγκύπριους Αγώνες. Οι Άγγλοι όμως είχαν άλλα θέματα στο μυαλό τους.

Οι Κύπριοι ξεσηκώθηκαν όταν διαβιβάστηκε στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του συλλόγου Ολύμπια Λεμεσού ότι αδίκως προαναγγέλει συμμετοχή Ελλήνων αθλητών. Για πρώτη φορά όπως προαναφέραμε αποφασιζόταν κάτι τέτοιο κι άρχισαν οι Κυπριακοί Σύλλογοι τα διαβήματα διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Αποικιών (το ακούμε τώρα και... ανατριχιάζουμε) αλλά και στην Ελληνική Κυβέρνηση.

Απ' όλες τις Κυπριακές πόλεις ετοιμάζονταν επιστολές διαμαρτυρίας προς τον... Μέγα Αρμοστή της νήσου.

Όλο το ρεπορτάζ μπορείτε να το διαβάσετε εδώ



Ακολουθήστε μας στο Facebook




from ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ https://ift.tt/39jSDyo
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη