Μοτοποδόσφαιρο: Η τρέλα στην Ελλάδα της δεκαετίας του '30

 Ένα σπορ που εμφανίστηκε ξαφνικά και άρχισε να... ξετρελαίνει τους Έλληνες ήταν το μοτοποδόσφαιρο. Απλό είναι να καταλάβετε: Ποδόσφαιρο με μοτοσυκλέτες.



Βλέπετε άλλωστε και τη φωτογραφία παραπάνω για το... μότο-μπολ με ένα μηχανόβιο να ετοιμάζεται να σουτάρει! Ο αγώνας αυτός έγινε τον Φεβρουάριο του 1932, στο γήπεδο του Απόλλωνα (στο Ρουφ τότε) ανάμεσα σε "πράσινους" κι "ερυθρούς"... Καμία έκπληξη για τα ονόματα των αντιπάλων!

Το θέμα είναι ότι τον αγώνα τον παρακολούθησαν, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, περίπου 1.500 άτομα! Και μάλιστα στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στο ότι το μοτοποδόσφαιρο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στην καλή κοινωνία και ειδικά στις δεσποινίδες που θεωρούσαν το... κανονικό ποδόσφαιρο ως "ντεμοντέ"! Δεν έπεσαν και πολύ μέσα στην εκτίμησή τους αν θεωρήσουμε που βρίσκεται το ποδόσφαιρο 89 χρόνια μετά...

Μπορείτε εδώ να δείτε τους κανονισμούς και πόσους μοτοσικλετιστές είχε η κάθε ομάδα



Κι όπως διαβάζουμε ο Πανιώνιος και ο Αθηναϊκός Μοτοσικλετικός Όμιλος είχαν τις καλύτερες ομάδες



Ακολουθήστε μας στο Facebook


from ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ https://ift.tt/3a4GnRC
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη