Ο Εθνικός νίκησε 7-4 την Εθνική Ελλάδας, με τον τερματοφύλακα να αποχωρεί και τους θεατές να παίζουν ξύλο!

Κάθε βουτιά στο χρόνο και στο παρελθόν, ειδικά στο χώρο του ποδοσφαίρου, φέρνει στην επιφάνεια τρομερά γεγονότα. Ένα απ' αυτά ανακαλύψαμε τον Ιανουάριο του 1934, σε φιλικό αγώνα ανάμεσα στον Εθνικό Πειραιά και την Εθνική Ελλάδας.


Όπως μπορείτε να δείτε κι από τον τίτλο, υπήρξαν διάφορα ευτράπελα γεγονότα που αν συνέβαιναν σήμερα, τα video στα social media και στο YouTube θα είχαν γίνει viral.

Ας τα δούμε επιγραμματικά σε πρώτη φάση:

Ο αγώνας γινόταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αναμέτρηση με την Βουλγαρία. Ο Εθνικός Πειραιά επικράτησε με 7-4.




Ο "σελεξιονόρ" (όπως αναφέρεται) δηλαδή ο εκλέκτορας της Εθνικής ομάδας δεν ήταν στο γήπεδο γιατί είχε δουλειές! Και τον αναπλήρωσε ο Ι.Ανδριανόπουλος.

Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο του Παναθηναϊκού και τον παρακολούθησαν περί τους τρεις χιλιάδες θεατές. Αρκετοί από τους οποίους άρχισαν να διαφωνούν για την κατάρτιση της Εθνικής ομάδας κι επειδή μιλάμε για... Έλληνες στο τέλος έπεσε και ξύλο, σε διάφορες "εστίες" στην εξέδρα.

Ο τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας, Ρίμπας, σηκώθηκε κι έφυγε από το γήπεδο αηδιασμένος επειδή δεχόταν το ένα γκολ μετά το άλλο. Τελικά πείστηκε κι επέστρεψε. Αν και κάμποσοι αγανακτισμένοι του έδιναν δίκιο που αποχώρησε, ενώ οι ψυχραιμότεροι- τους οποίους άκουσε- τον καλούσαν να επιστρέψει στο τέρμα του.

Βεβαίως εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε το εξής: Ότι η Εθνική ομάδα άρχισε με άλλη σύνθεση ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε με πολλές αλλαγές. Στο πρώτο η σύνθεση ήταν η εξής:



Με αυτή την εντεκάδα, η Εθνική ομάδα προηγήθηκε με 2-1 του Εθνικού στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο έγινε ο χαμός, αλλά δε μπορούμε να βρούμε ποιες αλλαγές έγινεν, εκτός του τερματοφύλακα Ρίμπα (που αναφέρεται στο παραπάνω ευτράπελο περιστατικό της αποχώρησης)

Τέτοια πράγματα που λέτε...

Ακολουθήστε μας στο Facebook


from ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ https://ift.tt/3oiE3eB
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη