Τα σημεία κλειδιά για τις δηλώσεις αναστολών Ιανουαρίου μέχρι 31/1, οι ημερομηνίες πληρωμών για κάθε κατηγορία εργαζομένων

Τα σημεία κλειδιά για τις δηλώσεις αναστολών Ιανουαρίου μέχρι 31/1, οι ημερομηνίες πληρωμών για κάθε κατηγορία εργαζομένων

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στην υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων σε ότι αφορά τα διαστήματα αναστολής για τον μήνα Ιανουάριο ώστε οι εργαζόμενοι να πληρωθούν από τις 4 Φεβρουαρίου 2021. Επίσης και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς κάποιοι δεν χρειάζεται να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση.

Για τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει τεθεί σε αναστολή μετά τη δήλωση της αναστολής της σύμβασης εργασίας από την επιχείρηση- εργοδότη στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και εντός των προθεσμιών:

• Οι εργαζόμενοι που κατά το παρελθόν έχουν υποβάλει δήλωση δεν απαιτείται να προβούν σε νέα δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ)
• Μόνο οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης.

Για τις επιχειρήσεις - εργοδότες που έχουν ΚΑΔ ο οποίος εντός του μήνα Ιανουαρίου, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι στην κατηγορία των πληττόμενων και στη συνέχεια για το υπόλοιπο του μήνα στην κατηγορία των κλειστών μετά από εντολή δημόσιας αρχής, υποβάλλεται ξεχωριστό έντυπο - δήλωση αναστολής για κάθε [ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ] (πληττόμενο ή κλειστό κατόπιν εντολής δημόσιας αρχής αντίστοιχα).

Οι επιχειρήσεις πρέπει δηλαδή να καθορίσουν στο πεδίο [ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ] του εντύπου, αν τα δηλωθέντα χρονικά διαστήματα αναστολής συμβάσεων εργαζομένων αφορούν διάστημα κατά το οποίο το ΚΑΔ αφορά στην κατηγορία κλειστό με εντολή δημόσιας αρχής («Από Δημόσια Αρχή») ή στην κατηγορία πληττόμενο («Πλήττομαι Σημαντικά»).

Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που η επιχείρηση θέλει να υποβάλει δήλωση και για άλλον –άλλους ΚΑΔ, τότε επαναλαμβάνει για κάθε ΚΑΔ την ανωτέρω διαδικασία.

Αύριο, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 πληρώνονται:

- Δικαιούχοι οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας - Μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», που δεν είχαν λάβει μέχρι σήμερα τα ποσά που τους αναλογούν, μετά από διασταυρώσεις για τους μήνες 10ο και 11ο/2020, καθώς και το Δώρο Χριστουγέννων που τους αναλογεί μέχρι και τον 11ο /2020.

- Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας - Μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» το δώρο Χριστουγέννων για όλους τους δικαιούμενους μήνες μέχρι και τον 11ο /2020, για όσους δεν είχε ολοκληρωθεί η διασταυρωτική διαδικασία.

- Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού λόγω αναστολών των συμβάσεων εργασίας τους, καθώς και το αναλογούν Δώρο Χριστουγέννων μέχρι 12ο/2020, που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις – διορθώσεις, είτε συμπεριλαμβάνονται στην τελική εκκαθαριστική λίστα πληρωμών μέχρι και τον 12ο/2020. Το κράτος θα πιστώσει στους λογαριασμούς των εργαζομένων που μπήκαν σε αναστολή το δώρο Χριστουγέννων που αντιστοιχεί στην περίοδο 1η Δεκεμβρίου ως 31 Δεκεμβρίου 2020. Ουσιαστικά ένας εργαζόμενος που μπήκε σε αναστολή όλο τον Δεκέμβριο θα λάβει ακόμη 73 ευρώ. Για κάθε μήνα. Ουσιαστικά για κάθε ημέρα αναστολής μέσα στον Δεκέμβριο ο εργαζόμενος θα λάβει 2,4 ευρώ ως δώρο Χριστουγέννων.

- Δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού με μονομερή δήλωση (καλλιτέχνες, ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί / ξενοδοχοϋπάλληλοι και οδηγοί τουριστικών λεωφορείων) που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις – διορθώσεις, είτε ολοκληρώθηκε η διασταυρωτική διαδικασία επιτυχώς.

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν:

- Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού λόγω αναστολών των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων μηνός Ιανουαρίου 2021.

- Η οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας - Μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον μήνα 12ο/2020.

- Η αναλογία Δώρου Χριστουγέννων για τον μήνα Δεκέμβριο 2020 για τους δικαιούχους οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας - Μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

- Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού μηνών 11ου και 12ου /2020 των Επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών μέχρι την 10/01/2021.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3op0DCx
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη