Ο πρύτανης του ΑΠΘ κατέθεσε στην Ασφάλεια τις καταγγελίες των φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση

INTIME ΑΡΧΕΙΟ

Ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου κατέθεσε στην Ασφάλεια τον  φάκελο με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση των φοιτητριών, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Οι καταγγελίες αφορούν συγκεκριμένα τα τμήματα Γεωλογίας και Ιστορίας- Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο κ. Παπαϊωάννου παρέδωσε φάκελο με τις δύο αρχικές καταγγελίες φοιτητριών των δύο τμημάτων και άλλες 7 που ακολούθησαν για ανάρμοστη συμπεριφορά πανεπιστημιακών καθηγητών.

Στον φάκελο συμπεριλαμβάνονται και εκατοντάδες ηλεκτρονικά μηνύματα με μαρτυρίες φοιτητών, καθηγητών και του προσωπικού του ΑΠΘ.

Να σημειωθεί ότι προ ημερών ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κλήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενημερώσει σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές.

Μάλιστα ο ίδιος είχε ζητήσει επισήμως να υπάρξει παρέμβαση της εισαγγελίας προκειμένου να ερευνηθεί το ζήτημα σε βάθος.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2KYcWrG
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη