Γώγος: Η απαγόρευση συναθροίσεων ήρθε ως ερώτημα στην επιτροπή

Γώγος: Η απαγόρευση συναθροίσεων ήρθε ως ερώτημα στην επιτροπή

Ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο OPEN το πρωί της Τρίτης, αναφέρθηκε στην απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, η οποία ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα από την ΕΛ.ΑΣ., με απόφαση του αρχηγού της.

Ο κ. Γώγος τόνισε ότι το ζήτημα έφτασε στην επιτροπή ως ερώτημα και συμπλήρωσε πως, στη διάρκεια της πανδημίας, για «πρώτη φορά επιτρέπονται μέχρι 100 άτομα. Εμείς επιτρέψαμε συγκεντρώσεις μέχρι 100 άτομα μετά από ερώτημα της πολιτείας».

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στις μεταλλάξεις του κορονοϊού, σημειώνοντας πως είναι περισσότερο μεταδοτική η μετάλλαξη του Ηνωμένου Βασιλείου και σημείωσε πως οι μάσκες FFP2 είναι πιο αποτελεσματικές, ενώ και οι υφασμάτινες με τρεις στρώσεις και οι χειρουργικές μάσκες μπορούν να προφυλάξουν. «Οι υφασμάτινες μάσκες είναι χρήσιμες στην καθημερινότητα κυρίως όταν είμαστε σε εξωτερικούς χώρους» διευκρίνισε ο καθηγητής.

Σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, ο καθηγητής υποστήριξε πως «είμαστε στην κόψη του ξυραφιού», κάνοντας λόγο για «ακροβασία».

«Εμείς δίνουμε πράσινο φως αλλά η πολιτεία αποφασίζει» σημείωσε ο κ. Γώγος και κατέληξε λέγοντας ότι οποιοδήποτε άνοιγμα επηρεάζει τα δεδομένα, καθώς και ότι μέρα με την ημέρα εξετάζεται η κατάσταση.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3c9cRg9
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη