-->

«Βροχή» οι καταγγελίες κατά του Κιμούλη μετά την αποκάλυψη από τη Ζέτα Δούκα, τι αναφέρουν οι ηθοποιοί

«Βροχή» οι καταγγελίες κατά του Κιμούλη μετά την αποκάλυψη από τη Ζέτα Δούκα, τι αναφέρουν οι ηθοποιοί

Μορφή «χιονοστιβάδας» έχουν πάρει οι καταγγελίες για τον Γιώργο Κιμούλη, καθώς μετά τα όσα ανέφερε η ηθοποιός Ζέτα Δούκα, σειρά πήραν και άλλοι συνάδελφοί τους που μίλησαν για «ψυχολογική βία και ύβρεις που υπέστησαν», κατά τη συνεργασία τους με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Μετά την Ζέτα Δούκα, σειρά πήραν οι Κατερίνα Γερονικολού, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Κατερίνα Παπουτσάκη και Φαίη Ξυλά, αναφέροντας περιστατικά από τη συνεργασία τους μίλησαν για την ψυχολογική βία και τις ύβρεις που υπέστησαν, όταν συνεργάστηκαν με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Η Κατερίνα Γερονικολού έγραψε στο Facebook:

«Γιατί τώρα; Γιατί τώρα δε με νοιάζει τι θα πουν. Πείτε ότι θέλετε ελεύθερα! Γιατί τώρα νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Δεν είμαι τόσο μικρή για να φοβάμαι τον ίσκιο μου. Αλλά ούτε και τόσο μεγάλη για να μην κλαίω σαν μωρό όταν έρχονται όλα πάλι στο μυαλό μου.

Με φόβισες. Με τρόμαξες… Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη «συνεργασία» μας.

Φοβόμουν κι εγώ να μιλήσω, γιατί κάποια στιγμή τα περιοδικά μας είχαν ονομάσει ζευγάρι και θα έλεγαν όλοι ότι αυτά είναι τα λόγια μιας «πικραμένης». Πικραμένη βέβαια είμαι. Όχι από κάποια υποτιθέμενη σχέση μας. Ούτε από κάποιου είδους σεξουαλική παρενόχληση. Τίποτε από τα δύο δε συνέβησαν. Πικραίνομαι που δεν κατονομάζουμε τον εργασιακό εκφοβισμό. Που αποθεώνουμε κακόβουλους θνητούς. Που επιτρέπουμε συμπεριφορές που πληγώνουν την αξιοπρέπεια μας. Την ψυχούλα μας. Με καθαρή συνείδηση, σε συγχωρώ που με πλήγωσες. Αλλά όσο περνάει από το χέρι μου δε θα επιτρέψω να το ξανακάνεις εσύ ούτε κανείς άλλος.

Ζέτα Δούκα, σε ευχαριστώ που μου έδωσες το θάρρος και μου έδειξες τον τρόπο. Μου θύμισες εικόνες που ήθελα να ξεχάσω. Μου έσφιξες την καρδιά. Λυπάμαι για όσα σου συνέβησαν… λυπάμαι και για μένα.

Ως εδώ όμως.

#nowisourtime #σοφίαμπεκατώρου
*Από την παράσταση «Δον Ζουάν, η επιστροφή»
{Σε παρακαλώ μην επιστρέψεις}»

Περιγράφοντας την δύσκολη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη, η Ευδοκία Ρουμελιώτη ήταν χείμαρρος:

«Είναι από τις χειρότερες εμπειρίες στη ζωή μου. Μετά από τη συνεργασία μας παντρεύτηκα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις φωνητικές μου χορδές. Για να βγάλω την παράσταση αναγκαζόμουν να κάνω ενέσεις κορτιζόνης και το ήξερε αυτό. Απέκτησα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις φωνητικές μου χορδές.. Ήμουν τρομερά ευτυχισμένη για αυτή την παράσταση, όταν άρχισα να κάνω πρόβες. Στις πρόβες όλα πήγαιναν περίφημα. Όλα ξεκίνησαν τη πρώτη φορά που ανεβήκαμε στη σκηνή. Αυτός ο άνθρωπος με κακοποίησε ψυχικά, Μετά τη συνεργασία μας φοβόμουν να ανέβω πάνω στη σκηνή. Την ώρα που έπαιζα με έβριζε χυδαία. Ήμουν πάνω στη σκηνή και ερχόταν από πίσω μου και δε μπορώ να πω αυτά που άκουγα να μου λέει στο αυτί μου…

Έπιασα τον καλλιτεχνικό διευθυντή και τον ίδιο και τον ρώτησα γιατί, γιατί τα έκανε όλα αυτά αφού εκείνος με είχε επιλέξει. Ευτυχώς που μετά συνάντησα ανθρώπους που με υποστηρίξανε και με στήριξαν και έμεινα σε αυτόν τον χώρο. Ήταν η πρώτη φορά που δεν κατάφερα να κλείσω τη σεζόν. Στο διάλειμμα της παράστασης φοβόμουν να μείνω στο καμαρίνι και πήγαινα και καθόμουν στην τουαλέτα μέχρι να περάσει η ώρα για να βγω στη σκηνή…Πήγα και βρήκα τον καλλιτεχνικό διευθυντή που ήταν ο Λάκης Λαζόπουλος και του είπα ότι θέλω να φύγω, και μου είπε ότι η ψυχική υγεία μου είναι πάνω από όλα».

Ήταν η πρώτη φορά που δεν κατάφερα να βγάλω τη σεζόν. Αναγκάστηκα να κλείσω το θέατρο Σάββατο βράδυ και να πάω στο σπίτι μου. Στο διάλειμμα της παράσταση φοβόμουν να είμαι στο καμαρίνι μου, πήγαινα στην τουαλέτα και καθόμουν πάνω στη λεκάνη της τουαλέτας μέχρι να περάσει το ένα τέταρτο για να μπορέσω να βγω στην σκηνή. Έκανα την πρεμιέρα και μετά από 10 μέρες έφυγα από την παράσταση», αποκάλυψε η Ευδοκία Ρουμελιώτη.

Η Φαίη Ξυλά μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» για να αφηγηθεί την δική της «οδυνηρή» από τη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη.

Λίγες ημέρες πριν κάνει πρεμιέρα η νέα τηλεοπτική της δουλειά «Έρωτας με διαφορά» στο Star, η Φαίη Ξυλά μίλησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πουλόπουλο για τη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη.

Η ηθοποιός συμμετείχε δίπλα στον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη στις παραστάσεις «Δον Ζουάν» και «Θεσμοφοριάζουσες» και, όπως είπε, ήταν από τις πιο δύσκολες, ίσως και τις χειρότερες, επαγγελματικές συνεργασίες της έως τώρα σταδιοδρομίας της.

Κλείνοντας την «παρέμβασή» της η Φαίη Ξυλά δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για το τί συνέβη στα παρασκήνια των συγκεκριμένων παραγωγών και αρκέστηκε να πει ότι δεν υπήρξε βία αλλά ούτε και οποιαδήποτε επαφή και επικοινωνία με τον συνεργάτη της.

Άλλη μία ηθοποιός που δεν έχει καλές αναμνήσεις από την συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη ήταν η Κατερίνα Παπουτσάκη η οποία συναντήθηκε μαζί του στη σκηνή του θεάτρου Αθηνών, το 2007, και μάλιστα στην ίδια παράσταση από την οποία είχε αποχωρήσει έναν χρόνο νωρίτερα η Ευδοκία Ρουμελιώτη. Η ίδια είχε μοιραστεί τότε με τους δικούς της ανθρώπους πως είχε επιβαρυνθεί πολύ ψυχολογικά εκείνη την περίοδο. Γεγονός που επιβεβαίωσε και χθες με δηλώσεις στο Ladylike.gr: «Κατά την περίοδο της συνεργασίας μας δυσκολεύτηκα πάρα πολύ κι απέκτησα ψυχοσωματικά ζητήματα. Έχασα τη φωνή μου για κάποιο διάστημα κι είχα ένα θέμα στο στομάχι». Η ηθοποιός, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως στην δική της περίπτωση δεν υπήρξε σωματική βία αλλά μόνον επιθετική και προβλητική συμπεριφορά.

Χρυσικού και Ψαρράς κατά Κιμούλη: Δυστυχώς ήμασταν μπροστά σε πολλά περιστατικά που αναφέρει η Ζέτα Δούκα

Η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού και ο επίσης ηθοποιός Νίκος Ψαρράς με κοινή τους δήλωση τάσσονται υπέρ της Ζέτας Δούκα για τις καταγγελίες που έκανε χτες κατά του συμπρωταγωνιστή της και σκηνοθέτη. Γιώργου Κιμούλη.

Αναλυτικά η ανάρτηση της ηθοποιού στο facebook:

«Η κοινή ανακοινωση που κάναμε με τον συνάδελφο Nikos Psarras A για τις καταγγελίες της συναδέλφου μας Ζετας Δούκα. Στηρίζουμε χωρίς αστερίσκους τη Ζέτα προς αποκατάσταση της αλήθειας και θα την πούμε σε οποιον και όποτε μας ζητηθεί.

«Ακούσαμε με προσοχή όσα κατέθεσε δημόσια η συνάδελφός μας Ζέτα Δούκα περιγράφοντας την οδυνηρή εμπειρία της και τα όσα υπέστη από συγκεκριμένο άνθρωπο του θεάτρου κατά την διάρκεια της θεατρικής παράστασης "Closer" στην οποία συμμετείχαμε και εμείς. Δυστυχώς ήμασταν μπροστά σε πολλά από τα περιστατικά που ανέφερε. Από το βάθος της καρδιάς μας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τη Ζέτα και την συγχαίρουμε για το θάρρος της. Τέλος είμαστε πρόθυμοι να καταθέσουμε στις αρμόδιες αρχές οποτεδήποτε κληθούμε».

Και η Αλεξάνδρα Ταβουλάρη εναντίον του Κιμούλη: Υπήρξα τρομοκρατημένη, αναγκάστηκα να πάρω χάπια

"Θέλω να πω κι εγώ ένα δυνατό φτάνει πια, μετά το θαρραλέο βήμα που έκανε η Ζετα!

Υπήρξα κι εγώ τρομοκρατημένη, φοβισμένη, γεμάτη αμφιβολίες για τον ίδιο μου τον εαυτό και για την υποκριτική μου ικανότητα και η πηγή όλων αυτών των αισθημάτων στον εργασιακό μου χώρο ήταν ο ίδιος ανθρωπος, ο Γιώργος Κιμούλης.

Η συνεργασία μας ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε γιατί σχεδόν μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα της παράστασης, σε ένα απο τα πολλά ξεσπάσματα που είχε απέναντι μου, συλλογίστηκα πώς θα ήταν δυνατόν να συνεχίσω να συνεργάζομαι με έναν τόσο απρόβλεπτο, οξύθυμο και χειριστικό άνθρωπο που θα συνέχιζε να με βλάπτει ψυχικά για μια ολόκληρη σεζόν και αποχώρησα. (τις τελευταίες μέρες της συνεργασίας μας αναγκάστηκα να πάρω χάπια για το στομάχι για να μπορώ να στέκομαι όρθια στην πρόβα)

Μιλάω τώρα γιατί τώρα είναι η σωστή στιγμή, γιατί τώρα δεν είμαι μόνη μου, τώρα δεν φοβάμαι να το εκφράσω γιατί πάντα σκεφτόμουν οτι θα υπάρξει η ιδανική στιγμή που θα μπει ένα τέλος σε όλες αυτές τις ιστορίες γυναικών, συναδέλφων που έχουν υποφέρει απο την τυραννία ενός και μόνο ανθρώπου. Μιλάω για να τελειώσει αυτή η εποχή. #nowisourtime" έγραψε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

{https://ift.tt/3cfUrdz}

Έλενα Ακρίτα: «Παλιά λέγαμε όταν ένας άνθρωπος τσακώνεται με τον Κιμούλη έχει δίκιο ο άνθρωπος»

Με μια ανάρτηση στο Facebook η Έλενα Ακρίτα παίρνει ξεκάθαρα θέση υπέρ της Ζέτας Δούκα αλλά και των υπόλοιπων ηθοποιών που  προχωρούν σε συνεχείς καταγγελίες για την συμπεριφορά του Γιώργου Κιμούλη επί σκηνής και όχι μόνο.

Έγραψε η Έλενα Ακρίτα:

«Παλιά λέγαμε το κλασικό «Όταν ένας άνθρωπος τσακώνεται με τον Κιμούλη έχει δίκιο ο άνθρωπος».

Ο Κιμούλης είναι ένας καλός ηθοποιός. Ενίοτε και εξαιρετικός, όταν η μανιέρα του δεν τον οδηγεί σε ασφαλεις ατραπούς. Έχω συγκλονιστεί σε παράσταση του - στον Βασιλιά Λιρ συγκεκριμένα.

Το ταλέντο όμως δεν νομιμοποιεί κανέναν να επιτίθεται λεκτικά ή σωματικά σε συνάδελφό του. Ο Κιμούλης χτες στο δελτίο του Mega δήλωσε ότι δεν θα δεχτεί την συγγνώμη της κυρίας Δούκα: μια συγγνώμη που έτσι κι αλλιώς δεν επρόκειτο να τού ζητηθεί ποτέ. Συνεπώς, η καταγγελία παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης με μάρτυρες που θα καταθέσουν, όταν έρθει η ώρα. Και τότε θα λάμψει η αλήθεια. Γιατί θα λάμψει.

Κι άλλος μέγας σκηνοθετης που δεν είναι στη ζωή, τσιμπούσε την συνάδελφο του επί σκηνής με τέτοιο μένος που η γυναίκα πήγε κλαίγοντας σε εφημερίδα και το κατήγγειλε.

Ενα τελευταίο γενικότερο σχόλιο που απαντάει στο 'γιατί το θύμα το θυμήθηκε τωρα'. Ο λόγος είναι γιατί στο θέατρο υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι με μεγάλη δύναμη που γκρεμίζουν καριέρες μέσα σε πέντε λεπτά κάνοντας απλώς δυο τρία τηλεφωνήματα. Μιλάμε για ταλέντα που καταστράφηκαν μεταξύ τυρού και αχλαδιού στα μεταμεσονύκτια στέκια. Υπήρχε θυμάμαι σπουδαία ηθοποιός που έφτασε να παίζει πόκερ για να ζήσει την οικογένεια της - κι όλα αυτά γιατί το κύκλωμα τής είχε κλείσει όλες τις πόρτες.

Γι' αυτό κάποτε το απόστημα πρέπει να σπάσει. Και στο θέατρο, αλλά και στην δημοσιογραφία όταν με το καλό ανοίξουν κι εκεί τα στόματα».

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με τη Ζέτα Δούκα να καταγγέλλει τον Κιμούλη: «Με κλώτσησε και με έβρισε»

«Ήθελα να μοιραστώ με τον κόσμο μια γνώση που μου έκανε καλό» είπε η Ζέτα Δούκα μιλώντας στο Mega σχετικά με την υγεία της και τα διατροφικά προβλήματα που είχε, ενώ μίλησε για τα γεγονότα που βρίσκονται στο επίκεντρο των ημερών μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για την σεξουαλική κακοποίηση.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι και η ίδια είχε υποστεί σωματική και λεκτική βία από τον σκηνοθέτη – ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη κατά τη διάρκεια της παράστασης «Πιο κοντά». «Όλη τη χρονιά που συνεργάστηκα μαζί του ήταν μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία, εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις και περιστατικά θυμού» ανέφερε η Ζέτα Δούκα, τονίζοντας: «Έκανε τα πάντα για να με ταράξει επί σκηνής και εκτός σκηνής υπήρχαν περιστατικά λεκτικής βίας».

Όπως αποκάλυψε, μια φορά την κλώτσησε και την έβρισε, ενώ ανέφερε ότι είχε αποφασίσει να κλείσει το θέατρο λόγω αυτών των συμπεριφορών, ωστόσο άλλαξε τη γνώμη της έπειτα από συνομιλία με τον επιχειρηματία του θεάτρου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην οικογένεια που έκανε, αν και κάποτε δήλωνε πως ο ρόλος της μητέρας δεν ήταν για εκείνη. «Η απόφαση να κάνει μια γυναίκα ένα παιδί είναι δική της, αλλά ο πατέρας αποτελεί θεμέλιο λίθο στην απόφαση αυτή» σημείωσε, ενώ μίλησε και για τον σύντροφό της, Μιχάλη, που όπως υπογράμμισε «ήρθε την κατάλληλη στιγμή στη ζωή μου».

Η Ζέτα Δούκα μίλησε και για τις αλλαγές στη ζωή της μετά τον ερχομό του παιδιού της, της Θάλειας. «Έχει πάρει φόρα η ζωή μου, στα πράγματα που πρέπει να παρακολουθήσω και με αφορούν, έχω γίνει πιο υπεύθυνος άνθρωπος σε σχέση με τον κόσμο που θα της παραδώσω, έχω σταματήσει να φοβάμαι τόσο πολύ, έχω σταματήσει να δίνω σημασία στα λόγια όσων δεν με γνωρίζουν, ενώ δεν με αφορούν πλέον οι μικρότητες» τόνισε.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2MtRo6S
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->