Άνοιγμα καταστημάτων: Με το... ρολόι τα ψώνια από Δευτέρα και απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου

Άνοιγμα καταστημάτων: Με το... ρολόι τα ψώνια από Δευτέρα και απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου

Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου για μετακίνηση σε καταστήματα, κλειστά κομμωτήρια και μια σειρά από μέτρα θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 18/1 αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως αποκάλυψε πρώτο το Dikaiologitika News, η αγορά ανοίγει τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, με απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου για μετακίνηση στα μαγαζιά.

Στην απόφαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από δήμο σε δήμο μετά το άνοιγμα της αγοράς με click away και click in shop φαίνεται πως έχει καταλήξει η επιτροπή λοιμοξιολόγων, με το υπουργείο Ανάπτυξης να προετοιμάζει τα μέτρα που θα ανακοινωθούν. Το σκεπτικό της απόφασης αυτής πάρθηκε για να μην υπάρξουν φαινόμενα συνωστισμού σε μεγάλες κεντρικές αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. 

Λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση επιδιώκουν με την απαγόρευση της κυκλοφορίας εκτός Δήμου να ανοίξει η αγορά αλλά να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις για βόλτες σε βιτρίνες αγορών όπως στην Ερμού. 

Παράλληλα η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 και αυστηρό χρονικό όριο τριών ωρών που θα δικαιολογείται η μετακίνηση για τις αγορές μας. 

Τι θα συμβεί στις περιπτώσεις που καταστήματα και πολίτες είναι στα σύνορα των Δήμων 

Το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα έχει αντικειμενικές δυσκολίες για κατοίκους περιοχών που βρίσκονται στα σύνορα των δήμων, αλλά και σε καταστήματα που συνορεύουν με άλλους δήμους από αυτή της έδρας τους.

Το μέτρο εφόσον ληφθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Dikaiologitika News, θα παρθεί ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε συγκεκριμένες αγορές και για να μην υπάρξει γενικευμένη αύξηση της κινητικότητας των πολιτών. Αυτός είναι και ο λόγος που μπλοκάρει και το άνοιγμα των κομμωτηρίων.

Στις περιπτώσεις που πολίτες κατοικούν στα σύνορα Δήμου και το κατάστημα είναι σε πολύ κοντινή απόσταση τότε η αυστηρότητα του μέτρου δεν θα εξαντλείται πάνω τους, σύμφωνα με οδηγίες που θα δοθούν στους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ αλλά και των ελεγκτικών οργάνων για την τήρηση των μέτρων ενάντια της εξάπλωσης του κορονοϊου.

Πως ψωνίζουμε με click away και click in shop

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΑΓΑΖΙΑ

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι μέχρι τώρα οι πληροφορίες τότε το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει με την γνωστή μέθοδο click away, ενώ για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί και το click in shop για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας.

Με το Click in shop γίνεται ραντεβού στο κατάστημα είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσεις να δεις το προϊόν από κοντά και να αποφασίσεις αν θες να το αγοράσεις ή όχι. Έρευνα αγοράς γίνεται επομένως επί τόπου. Με το click in shop ο καταναλωτής μπορεί να κλείσει ραντεβού με το κατάστημα και να πάει να εξυπηρετηθεί από το προσωπικό.

Η παραμονή εντός του καταστήματος θα έχει χρονικό όριο, συγκεκριμένα μέτρα προστασίας (μάσκα από όλους κλπ) ενώ ο αριθμός των πελατών μέσα στο κατάστημα θα ορίζεται ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος.

Με το click away γίνεται ηλεκτρονική παραγγελία του προϊόντος, ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν. Με το αποδεικτικό παραγγελίας - πληρωμής ο πελάτης παραλαμβάνει το προϊόν έξω από το κατάστημα. Έρευνα αγοράς γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και όχι στο κατάστημα όπως ισχύει με τις παραπάνω δύο μεθόδους.

Γιατί δεν ανοίγουν τα κομμωτήρια

Τα κομμωτήρια φαίνονται να ανοίγουν σε μελλοντικό χρόνο καθώς οι λοιμωξιολόγοι δεν εισηγούνται το άνοιγμα τους ταυτόχρονα με το άνοιγμα των καταστημάτων έστω και με την λειτουργία τους να πλαισιώνεται με αυστηρότατα μέτρα. Το άνοιγμα των κομμωτηρίων φαίνεται να μετατίθεται τουλάχιστον μετά τις 22 Ιανουαρίου.

Οι σκέψεις για τα καταστήματα σε «κόκκινες» και «πράσινες» περιοχές

Πιθανό είναι το σενάριο να ανοίξουν το άνοιγμα όλων των καταστημάτων με click in shop σε περιοχές με πολύ χαμηλό φορτίο, κάτι που συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα, σε συνεδρίαση των ειδικών στην οποία μετείχε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε μέλος της επιτροπής, «δεν μπορούμε να κρατάμε δέσμιους καταστηματάρχες και να τους βυθίζουμε στην ανέχεια, συνολικά 3 εκατομμύρια ανθρώπους, σε περιοχές που δεν έχουν κρούσματα».

Από την άλλη, είναι πολύ πιθανό στις «κόκκινες» περιοχές να υπάρξει ειδικό καθεστώς για το άνοιγμα της αγοράς. «Δε μπορούμε να κάνουμε πολλά βήματα ταυτόχρονα. Δεν έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα. Δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα, η οποία δεν επιτείνει τη μετάδοση του ιού. Σε οποιοδήποτε άνοιγμα περιμένουμε την επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος.via Ειδήσεις https://ift.tt/2LrjH5P
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.